Rulada Girafa

Salutare dragilor! M-am gandit sa va prezint ceva dulce si tare dragut. O Rulada Girafa cu frisca si ciocolata. Prima data cand am facut o rulada a fost un dezastru pe banda rulanta. Mi s-a imprastiat intr-un mare fel. Dupa ce mi-am recapatat mandria in bucatarie si am reusit sa fac o rulada compusa, am ajuns chiar sa le indragesc. Asa am ajuns sa va prezint aceasta rulada.

Prezentare video Rulada Girafa

Rulada Girafa

By June 15, 2018

Ceea ce este cu adevarat special la rulada asta este ca desi ii facem o compozitie cu cacao oprim putina compozitie alba si ii facem un model care ulterior sa semene cu pielea unei girafe.

Eu am umplut-o cu o crema de frisca si ciocolata, dar merge cu orice crema va place. Ma gandesc acum ca ar merge bine si cu o crema de capsuni.

Sa ii dam bataie!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Rulada Girafa

Compozitie rulada:

  • Batem la mixer galbenusurile cu jumatate din zahar, un praf de sare si esenta de vanilie.
  • Adaugam uleiul si mixam.
  • Adaugam treptat si faina si mixam.

Rulada Girafa

  • Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.
  • Dupa ce s-au transformat intr-o spuma densa adaugam treptat zaharul. Trebuie sa obtinem o beaza ferma si lucioasa.

Rulada Girafa

  • Adaugam treptat spuma de albusuri peste galbenusuri si amestecam cu miscari ample de sus in jos.

  • Acoperim o tava cu hartie de copt.
  • Punem putina compozitie de rulada intr-un pos si desenam cateva linii pe hartia de copt care sa ne duca cu gandul la o girafa.

Rulada Girafa

  • Coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 2-3 minute.
  • Amestecam restul de compozitie cu cacao. Turnam peste modelul girafa si coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 9-10 minute. Trebuie sa treaca testul scobitorii.

Rulada Girafa

  • Dupa ce este gata o lasam sa se raceasca doar putin pana cand o putem manevra.

Rulada Girafa

  • O rasturnam pe o hartie de copt noua, cu modelul la exterior, si o rulam usor. O lasam sa stea rulata pana o umplem.

Rulada Girafa

Crema:

Rulada Girafa

  • Hidratam gelatina in cateva linguri de apa, o lasam 10 minute si o incalzim putin in cuptorul cu microunde pana cand se dizolva granulele. Nu trebuie incalzita prea tare pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare.
  • Punem smantana in bolul mixerului impreuna cu zaharul pudra si o batem pana se transforma in frisca.
  • Desfacem pastaia de vanilie si adaugam semintele peste frisca.
  • Adaugam gelatina, fulgii de ciocolata si mixam.
  • Lasam crema la rece pentru 20 de minute.

Montare Rulada Girafa:

Rulada Girafa

  • Desfacem rulada, punem crema si o nivelam. Apoi o rulam la loc si o invelim cu hartia de copt.

Rulada Girafa

  • O tinem la frigider peste noapte.

Rulada Girafa

  • O portionam si o impartim cu cei dragi!

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Tort Red Velvet Cupcakes cu Morcovi

Rulouri cu Mere in forma de Trandafiri Clatite Americane cu Afine

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *