Hello guys! Sa va prezint azi rulada mea de somon afumat si crema de branza. Intra la categoria retete de aperitive rapide si aspectuoase.
Prezentare video Reteta de Rulada de Somon Afumat si Crema de Branza
Rulada de somon afumat si crema de branza

Somonul fume este una dintre micile mele placeri vinovate (impreuna cu multe alte preparate din acestea decadente). Era sa topai de bucurie cand am vazut ca au adus din nou Roquefort la lidl.
Pentru rulada aceasta dragutica aveti nevoie de cateva felii subtirele de somon afumat, crema de branza pe care o amestecam cu marar pentru gust si aspect si un pic de gelatina. Sincer cred ca merge si fara gelatina, dar eu prefer sa ii pun un pic pentru a ma asigura ca se taie frumos.
- Prep Time : 20 minutes
- Rating
- Yield : 4
Ingredients
- somon afumat - 100 grame
- marar - 1/2 legatura
- crema de branza - 150 grame
- piper - dupa gust
- sare - 1 varf de cutit
- gelatina - 1/2 plic, 4 gr
- suc de lamaie - 2 lingurite
Instructions
- Crema de branza se amesteca cu marar tocat marunt, sare, piper si suc de lamaie.
- Gelatina se dizolva in vreo' 2 linguri de apa si se incalzeste 1 minut in cuptorul cu microunde. Nu fierbeti gelatina pentru ca se distruge proprietatea de gelatinizare.
- Gelatina se amesteca cu crema de branza.
- Feliile de somon se aranjeaza pe o folie de plastic. Incercati sa le uniti foarte bine.
- Crema de branza se pune intr-un pos si se pune pe feliile de somon de la un capat la altul. Nu puneti prea multa crema de branza (asa cum fac eu de obicei) pentru ca nu se va rula foarte bine.
- Folosind folia, rulati foarte bine somonul. Strangeti folia la capete si rulati bine rulada astfel incat sa aiba o forma cat mai rotunda.
- Se tine in frigider timp de o ora pentru a se raci si inchega foarte bine. Apoi se scoate folia si se taie in bucati potrivite.
- Pentru decor legati cate o fasie foarte subtire de ceapa verde pe fiecare bucata de rulada de somon.
Pofta mare!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
leka ,gustos si rafinate
Buna ziua
Foarte interesanta si aspectoasa rulada dvs dar ce fel de crema de brinza ati folosit?
Am folsit crema de branza de la delaco. Este buna si cea philadephia.
Cred ca am sa incerc aceasta reteta.