Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler. Dragii mei astazi la prezint o reteta super simpla si gustoasa. Este o varianta ideala pentru reinventarea pieptului de pui. Mie una nu prea imi place pieptul de pui. Daca ar putea sa existe un pui numai cu pulpe sau aripi viata ar fi mai gustoasa, dar are si pieptul partile lui bune.

Din piept putem sa facem chiftele de pui (a caror reteta o sa o scriu in curand) si putem sa facem rulada de pui.

Prezentare video Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

By January 19, 2016

Pentru rulada asta am folosit ciuperci, preferatele mele, prosciutto si emmentaler (pe cine pacalesc, toate sunt preferatele mele). Am rulat totul foarte bine, am strans cu sfoara de bucatarie si am pus la cuptor. Daca reusiti cumva sa faceti rulada sa stea rulata fara sfoara ati putea sa o faceti la fel de bine pane, cu ou si pesmet, ar trebui sa iasa interesant. Varianta la cuptor este totusi mai sanatoasa.

Puteti sa folositi si alte ingrediente dupa placul dumneavoastra. Cred ca o idee super buna ar fi cu branza roquefort de exemplu.

Sfoara de bucatarie se gaseste in toate magazinele mari. Daca nu gasiti sfoara din aia puteti sa folositi sfoara normala pe care sa o imbibati foarte bine cu ulei astfel incat sa nu se arda. Works like a charm.

Pe masura ce ma specializez in dezosat pui o sa incerc sa fac o rulada dintr-un pui intreg. Promit sa va arat si voua.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 45 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  • Mai intai se pregateste umplutura: ciupercile se toaca in felii nu prea marunte pentru ca scad oricum. Intr-o tigaie se incing cateva picaturi de ulei de masline si se calesc ciupercile timp de 10-12 minute pana cand se gatesc si scade zeama pe care ele o lasa. Apoi ciupercile se condimenteaza cu sare, piper, se adauga patrunjel proaspat tocat si se mai lasa pe foc 1 minut.

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  • Pieptul de pui dezosat se taie in doua. Apoi fiecare jumatate de pui se taie pe latime, in partea mai groasa, dar nu pana la capat, doar atat cat sa puteti face o "foaie" pe care sa o puteti rula.

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  • Peste fiecare bucata de pui taiata se pune o bucata de foile de plastic si se bate usor pentru ca bucata de pui sa se subtieze si sa devina mai mare.
  • Puiul se condimenteaza cu sare, piper, usturoi granulat, boia, cateva picaturi de ulei de masline. Se maseaza puiul foarte bine cu condimentele.

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  • Este momentul sa pregatim rulada: se pune bucata de pui, peste ea doua felii de emmentaler care sa acopere toata bucata de pui, apoi cateva felii de prosciutto, la mijloc umplutura de ciuperci. Totul se ruleaza bine, cat mai strans. La fel se procedeaza si cu cea de a doua bucata de pui.

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  • Se pregateste o bucata de sfoara (o sa va prindeti voi cat de lunga va trebuie dupa prima rulada) si se leaga din aproape in aproape cu sfoara. Pentru asta va rog sa urmariti reteta video de la inceput pentru ca imi este greu sa va explic cum se leaga mai exact. Trust me i tried! Este mult mai simplu daca va uitati voi si se intelege si mai bine.
  • Dupa ce ati rulat ambele rulade, acestea se aseaza intr-un vas de jena uns cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 45 de minute. Dupa 30 de minute se scoate vasul, se indeparteaza folia si se lasa ruladele sa se rumeneasca pentru 15 minute.

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se tempereze putin si se desface sfoara (aveti grija sa o desfaceti pe toata astfel incat sa nu va treziti cu surprize la masa). Se feliaza si se serveste dupa pofta cu garnitura dorita.

Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

Pofta mare!

Pentru mai multe retete interesante cu pui intrati aici.

Ciulama de Pui Drob de pui

Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana Piept de pui cu bacon la gratar

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Rulada de Pui cu ciuperci, Prosciutto si Emmentaler

  1. Vlad

    Mulțumesc foarte mult, o s-o încerc week-endul care vine.

    Vă doresc un an bun, sănătate şi tot ce vă doriți.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca va place. Sa imi spuneti cum iese.
      Un an nou minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *