Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Salutare dragilor! Am facut de ceva timp reteta aceasta minunata de rulada, dar din pacate nu am reusit sa o scriu pentru acum, bad, bad cooking blogger! Deci am ajuns asadar sa va prezint reteta de Rulada de Ciocolata cu crema de ciocolata alba si vanilie. Un deliciu rulat.

Exista prin comert tot felul de astfel de rulade ambalate, gata de mancat. Acelea sunt bune, dar pline de conservanti si chimicale, asa ca eu va arat astazi o reteta cu care puteti sa faceti chiar voi o astfel de rulada. Faza misto la ruladele acestea facute in casa e ca puteti sa le faceti cu toate combinatiile care va plac voua. Ciocolata, ciocolata alba, crema de vanilie, fructe sau creme de fructe.

Prezentare video Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

By March 9, 2016

Pentru aceasta rulada se face mai intai un aluat foarte, foarte pufos, la care nu folosim praf de copt, ci batem foarte bine ouale pana cand se umfla suficient asfel incat sa facem o rulada pufoasa. Aluatul acesta se coace, se ruleaza cu un prosop de bucatarie sau pe hartia de copt si se lasa asa sa prinda forma. Se face crema care se aranjeaza frumos pe toata rulada, se ruleaza si lasa sa se intareasca. Se decoreaza dupa bunul plac, eu am decorat-o cu fasii de ciocolata topita, dar puteti sa o imbracati complet in ciocolata sau sa folositi fructe sau bombonele de zahar.

Trebuie sa va marturisesc ca mi-a luat vreo 2 zile cand am facut prima data aceasta rulada. Prima data mi-a iesit aluatul prea moale si m-am incapatanat sa il rulez fara hartia de copt. Sa nu va mai zic ca era prea moale aluatul si s-a rupt cand am incercat sa il rulez cu crema. Pana la urma am facut o rulada pe care am mancat-o cu lingura dintr-un bol. Super gustoasa, dar nu tocmai o rulada.

Ei bine dupa aceasta incercare (dupa care am jurat ca nu mai fac asa ceva in viata mea) cativa dintre voi m-ati rugat pe youtube sa fac o reteta de rulada. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am mai incercat inca odata. De data aceasta mi-a iesit si inca cum! Super aspectuoasa si delicioasa! Asa ca va arat si voua cum sa o faceti cu succes!

In felul acesta se pot face rulade in diferite culori si cu diferite umpluturi.

 

Prep Time : 1 minutes. Cook Time : 15 minutes Yield : 8 Allergens : , , ,

Ingredients


Instructions

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul pentru rulada:

  • Mai intai se bat ouale foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza. Le bateti aproximativ 10 minute la viteza mare a mizerului, pana cand se deschid la culoare si se umplu de aer. Daca nu aveti un mixer foarte puternic puteti sa adaugati un varf de cutit de praf de copt ca sa va asigurati ca va creste bine baza ruladei noastre.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Cat timp se bat ouale se amesteca faina cu cacao. Cerneti amestecul astfel incat rulada sa fie foarte fina.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Amestecul de faina si cacao se adauga peste ouale batute bine si se amesteca folosind o spatula cu miscari ample, de jos in sus. Ideea este sa nu dezumflam ouale astfel incat sa iasa totul pufos. Daca spre exemplu ati amesteca cu un mixer compozitia de oua si faina, s-ar lasa si nu ar iesi pufoasa.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Se pregateste o tava acoperita cu hartie de copt si se unge cu putin ulei foaia de copt. Se toarna amestecul si se niveleaza.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 10 minute. Dupa ce este gata se lasa sa se tempereze putin.
  • Apoi cat inca foaia pentru rulada este inca fierbinte se rastoarna pe o foaie de copt curata. Se desface cu grija hartia de copt pe care s-a copt foaia pentru rulada si se mai rasuceste inca o data. Sa fie cu partea care s-a lipit de hartia de copt in sus si cu partea lucioasa in jos astfel incat atunci cand o rulam sa fie cu partea lucioasa la exterioara.
  • Folosindu-va de hartia de copt rulati bine foaia de aluat cat sa devina o rulada goala. Aveti mare grija sa nu rulati prea strans la inceput sa nu se rupa foaia. O lasati asa rulata strans pana cand se raceste. Ce nu se vede in poze sau in filmare e ca am lipit rulada cu scotch super adeziv astfel incat sa ma asigur ca se tine bine in forma.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba si vanilie:

  • Se topeste ciocolata alba tocata marunt impreuna cu 60 de gr de smantana lichida dulce. Ori o topiti la microunde ori pe baie de abur asa cum am facut eu. Am fiert apa intr-o cratita, peste ea am pus bolul cu ciocolata tocata si am inceput sa amestec pana cand ciocolata s-a topit si omogenizat. Este important ca bolul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa clocotita din cratita.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Pastaia de vanilie se despica si ii se scot semintele care se adauga peste ciocolata topita.
  • Granulele de gelatina se dizolva in aproximativ trei linguri de apa fierbinte, nu oparita. Gelatina dizolvata se adauga peste ciocolata alba si se amesteca.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Se bat 300 de gr de smantana pana cand se transforma in frisca bine batuta.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Amestecul de ciocolata alba se adauga peste frisca batuta si se amesteca bine. Crema noastra de ciocolata alba si vanilie se tine timp de 20 de min la frigider.
  • Se desface aluatul rulat si se intinde peste el crema, se niveleaza bine pe toata suprafata ruladei.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Se ruleaza usor rulada si apoi se tine peste noapte la frigider sau pentru minim 4 ore.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Apoi se decoreaza dupa plac. Eu am topit putina ciocolata si m-am jucat cu ea peste rulada noastra.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Se mai tine putin la frigider astfel incat sa se intareasca ciocolata de la suprafata.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba

  • Se taie in felii grosute si se serveste cu mare pofta!

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.

Fursecuri fara gluten cu scortisoara si cardamom Tort cu pere, migdale si ciocolata

Cheesecake American Budinca de ciocolata (9)

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *