Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Salutare dragilor! Fino mi-a facut o super supriza zilele astea si mi-a trimis un cos cu produse si multe bunatati cu care sa fac o reteta delicioasa. Dupa ce am stat si m-am gandit, am ajuns la o reteta perfecta pentru sarbatori. Rulada cu carne de porc, invelita in bacon, cu umplutura de ciuperci, gorgonzola si spanac, cu garnitura de cartofi si baby carrots. Mai spuneti ceva daca puteti dupa descrierea asta, ca mie mi s-a facut foame!

Prezentare video Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

By December 1, 2017

Pentru minunatia asta aveti nevoie de o bucata intreaga de ceafa de porc pe care sa o desfaceti cu cutitul intr-o "foaie" pe care sa o putem rula. Apoi pentru umplutura ciuperci, gorgonzola si spanac. Eu am gasit ciuperci shimeji, ciuperci asiatice cu o forma super draguta si aroma foarte buna. Daca nu gasiti ciuperci din astea puteti sa folositi din cele care va plac voua.

Pentru "crusta" de bacon aveti nevoie felii de bacon pe care sa le impletiti, una pe fata, una pe dos. In rest toata treaba asta se coace cu un pic de grija la cuptor si asta e tot.

Eu am ales sa pun langa, cartofi si baby carrots pe care i-am condimentat cu cimbru, boia dulce si unt topit. Deliciosi!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Mai intai pregatim garnitura:

  • Intr-o tigaie punem untul si cateva picaturi de ulei de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pentru 8 minute.
  • Se adauga ciupercile si se lasa sa se caleasca si ele pentru 5 minute. Peste ciuperci adaugam spanacul si il lasam sa scada.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Adaugam doua linguri de vin alb sec de buna calitate si il lasam sa se evapore.
  • Condimentam cu sare, piper si usturoi trecut prin presa. Gustam si lasam umplutura deoparte.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Friptura:

  • Ceafa de porc se fasoneaza. Apoi cu un cutit ascutit se taie in lungul fibrei, stabilind o treime a bucatii, pana la jumatate. Se repeta manevra pana obtineti o bucata de carne lata si cat de cat subtire.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Bucata de carne se acopera cu folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano, cimbru, usturoi trecut prin presa si putin ulei de masline. Se maseaza carnea pentru ca toate condimentele sa fie distribuite uniform.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Pe un tocator se pun mai multe straturi de folie de plastic care sa acopere o suprfata cat mai mare. Peste folie se pun fasii de bacon la o distanta de 1 un cm intre ele. Perpendicular se pun alte felii de bacon si se impletesc cu celelaltele. Urmariti clipul video la partea asta pentru ca e mai simplu.
  • Carnea se pune peste impletitura de bacon si peste ea se aranjeaza umplutura. Cu ajutorul foliei rulati friptura, avand grija ca baconul sa ramana la suprafata, si strangeti-o bine. O bagati la frigider pentru 1 ora.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Apoi rulada se transfera intr-o tava prevazuta cu gratar si se pune un pic de apa cat sa acopere fundul tavii. Se acopera cu folie de dubla, de copt si de aluminiu, astfel incat baconul sa nu se arda. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 1 ora.
  • Dupa o ora se da folia la o parte, se adauga restul de vin alb si se reintroduce in cuptor pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Garnitura:

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Intr-o tava acoperita cu hartie de copt se pun cubulete de cartofi si baby carrots. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, rozmarin, untul topit si cateva picaturi de ulei de masline.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

  • Tava se introduce in cuptor langa friptura pentru 40 de minute.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Servire:

  • Friptura se lasa sa se odihneasca putin si apoi se feliaza. Se serveste impreuna cu cartofi si salata la alegere.

Rulada cu Carne de Porc si Ciuperci

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de fripturi intrati aici.

Pentru mai multe retete delicioase de sarbatori intrati aici.

 Pulpa de miel cu legume la cuptor Porchetta

Muschiulet de Porc Impletit, la Cuptor Rasoale de miel la cuptor

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *