Rosii in Suc propriu la borcan

Salutare dragilor! Cat sunt plecata in vacanta mult dorita in Portugalia m-am gandit sa va las aici cateva retete perfecte pentru zilele de vara. La mine in gradina deja au inceput sa se coaca mai multe rosii decat putem manca in cateva zile, deci cand ma intorc pot sa ma apuc sa fac Rosii in suc propriu la borcanĀ si alte tipuri de conserve din rosii. Anul acesta am pus in gradina rosii din soiul San Marzano speciale pentru sosuri de rosii si conservare.

Prezentare video Rosii in Suc propriu la borcan

Rosii in Suc propriu la borcan

By July 26, 2017

Pentru acest tip de conserva aveti nevoie de rosii cat mai coapte si gustoase, sare si un pic de zahar. Operatiunea cea mai complicata este curatarea rosiilor de coaja care se face prin blansarea lor (scufundarea rapida in apa clocotita si apoi in apa cu gheata; din cauza socului termic coaja subtire a rosiilor se curata foarte usor). Apoi rosiile tocate se fierb un pic, se pun in borcane si se fierb la bain marie. Super simplu.

Este modalitatea perfecta pentru a conserva rosiile pentru mancare si sosuri diverse. Se pot adauga catei de usturoi, cimbru, busuioc, oregano si orice altceva va este pe plac. Gasiti aici o varainta similara de rosii la borcan cu busuioc si usturoi. Delicioase in retetele cu paste.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 10
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Se pune o oala mare cu apa la fiert.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Rosiile se cresteaza de jur imprejur cu un cutit ascutit.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Se plonjeaza rosiile in apa clocotita unde se tin timp de cateva secunde. Se scot rapid cu o spumiera si se pun intr-un bol mare cu apa si gheata. Se mai tin acolo 1 minut pana se racesc. Prelucrati rosiile in mai multe transe pentru a nu supra aglomera cratita si bolul.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie in feliute sau cubulete. Adunati frumos tot sucul ala care se scurge pe tocator. Nu risipim nimic.
  • Cubulete de rosii se pun intr-o cratita si se fierb timp de 15 minute. Le fierbem pentru ca ele sa se gateasca partial si sa isi lase un pic de suc, esential pentru a le acoperi in borcan.
  • Se adauga zaharul si sarea, se amesteca si seĀ mai lasa 2 minute.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Rosiile se pun in borcane curate si sterilizate si se inchid bine. Se lasa sa se raceasca complet.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Borcanele cu rosii se aranjeaza intr-o cratita la baza careia se pune un prosop de bucatarie (pentru ca borcanele sa nu intre in contact cu metalul fierbinte al cratitii). Cratita se umple cu apa pana sub nivelul capacelor. Se fierb la foc potrivit timp de o ora din momentul in care apa da in clocot. Se opreste focul si se lasa borcanele sa se raceasca in apa fierbinte pentru ca procesul de conservare sa continue.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Se scot si se depoziteaza in camara.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Sunt perfecte in mancaruri de cartofi, supa de rosii pentru iarna, ciorba, in paste si se pot pasa pentru a face sosuri.

Rosii in Suc propriu la borcan

  • Sunt minunate!

Spor la treaba!

Pentru mai multe retete de conserve pentru toamna intrati aici.

Pentru mai multe retete cu rosii intrati aici.

Tips&Tricks:

  1. Pentru a steriliza borcanele trebuie sa le spalati intr-o solutie usoara de apa si detergent. Borcanele curate se pun pe o tava cu gura in sus si se baga in cuptorul rece. Se seteaza cuptorul la foc mare si se tin borcanele timp de 45 de minute. Se opreste focul si se lasa usa cuptorului deschisa pentru ca borcanele sa inceapa sa sa se raceasca. Le lasati pana sunt aproape reci sau le puteti manipula cu o manusa cat inca sunt fierbinti pentru a le umple. Este indicat pe cat posibil sa umpleti borcane fierbinti cu continut fierbinte.

Rosii conservate la borcan Vinete marinate la borcan

Pasta de ardei capia Ardei copti la borcan

 

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *