Rosii conservate la borcan

Salutare tuturor! Am lipsit un pic din online, dar m-am intors cu forte proaspete, colesterol ridicat, surplus de boia si de bere. Am fost la Budapesta si la Bratislava.

Budapesta a insemnat mancat de jumari de rata, rata si gasca gatita in toate felurile, salam unguresc, porc cu sorici incredibil de crocant si alte obscenitati din acestea. Cu gulasul a fost mai subtire deoarece nu e chiar asa o mare noutate pentru mine (asta si dupa ce m-am intors din Vama Veche unde gulasul e la mare cautare). M-am intors cu foie gras, prea multa boia iute, dulce, afumata, vin si sampanie de Tokaji, palinca de gutui, merisoare, pere si mere.

La Bratislava mancarea nu pot spune ca m-a dat pe spate ca preparate ci ca dimensiune a portiilor. Oamenii aia isi bat joc de clienti, va jur! Galustele de cartofi umplute cu carne tocata nu au fost chiar pe placul meu, dar totusi am papat prea multa pasta de jumari cu ceapa, branza moale coapta cu bere si am baut un pic cam multa bere, dar se justifica pentru ca fiecare berarie isi face propria selectie de bere chiar acolo in locatie. Ne-am intos cu doua sacose mari pline cu bere si vin de merisoare.

De la granita am luat faimosul salam de Nadlac facut dupa o reteta a locului. Seamana foarte mult cu salamurile pe care le-am gustat in piata centrala din Budapesta. Daca sunteti prin zona si vreti sa cumparati, va sugerez sa va documentati un pic inainte deoarece se pare ca nu toata lumea din Nadlac stie despre salamul de Nadlac.

Prezentare video Reteta de Rosii Conservate la Borcan

Rosii conservate la borcan

By August 17, 2015

Daca tot m-am intors din "the land of gulas" am zis sa leg plecarea mea cu reteta aceasta de Rosii conservate la borcan pentru iarna. Unul dintre ingredientele cheie pentru un gulas reusit este, pe langa boiaua de calitate, sucul de rosii folosit sau mai bine zis rosiile in sine.

Vara este foarte usor sa gasim rosii coapte care sa ne ajute sa facem un gulas delicios, dar iarna stim cu totii ca este mai dificil. Tocmai de aceea eu fac in fiecare an cateva sticle de suc de rosii de casa.

Pe langa sucul de rosii am descoperit ca rosiile conservate la borcan sunt foarte usor de facut, tin foarte bine peste iarna si sunt foarte gustoase. Nu va mai zic ce economie puteti sa faceti cu aceste preparate daca cumparati rosiile in mijlocul sezonului cand sunt 1 leu kg.

In reteta aceasta eu am folosit rosii coapte, rosii si galbene, dar va sfatuiesc sa folositi cat mai multe soiuri de rosii. Le-am aromat cu frunze de busuioc verde si usturoi. Puteti folosi bineinteles ce condimente doriti.

Trebuie sa alegeti rosii coapte, dar inca ferme, fara lovituri sau zone batute.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 10
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Rosii conservate la borcan

  • Mie imi place sa oparesc rosiile pentru a le inlatura pielita pentru ca nu imi place sa o simt in mancare. Daca conservati rosii cherry nu este cazul sa le opariti.

Rosii conservate la borcan

  • Rosiile se cresteaza superficial de jur imprejur, cu un cutit ascutit, astfel incat sa va fie usor sa le curatati.
  • Inca de la inceput se pune o oala mare cu apa la fiert si oala mai mica cu aproximativ 1 litru de apa.
  • Rosiile crestate se scufunda in apa clocotita (in oala mare) si se tin 30 de secunde. Apoi se scot cu o paleta, intr-un castron cu apa rece si cuburi de gheata. Apa rece face ca pielita rosiilor sa se indeparteze cu usurinta si ca rosiile sa se raceasca rapid si sa nu trebuiasca sa asteptati sa se tempereze.
  • Curatati fiecare rosie de pielita si de cotor si taiati-le in cuburi. Le puneti pe toate intr-un bol.

Rosii conservate la borcan

  • Se pregatesc borcanele. Eu am ales sa folosesc borcane de 370 de gr deoarece cantitatea aceasta este suficienta pentru cantitatea de mancare pe care o fac eu de obicei. Puteti sa puneti si in borcane mai mari. Borcanele se spala bine si se sterilizeaza in cuptor sau in apa fiarta. Se lasa sa se raceasca.
  • Rosiile cuburi se pun in borcane, se pune cate o frunza de busioc si cate o felie de usturoi (sau mai multe) si se completeaza cu apa fiarta pana cand borcanul este umplut cu lichid. Cu o coada de lingurita se amesteca cautand sa scoateti tot aerul din borcan. Se inchide bine borcanul.

Rosii conservate la borcan Rosii conservate la borcan

  • Dupa ce terminati de umplut borcanele pregatiti o cratita in care sa incapa toate. La baza cratitei se pune un prosop sau cateva randuri de ziare astfel incat borcanele sa nu intre in contact direct cu cratita. Se umple cratita cu apa pana sub nivelul capacelor.

Rosii conservate la borcan

  • Se pune la foc potrivit si se fierbe o ora din momentul in care apa a dat in clocot. Apoi se scot borcanele din apa, se lasa sa se raceasca lent (eventual acoperite cu cateva prosoape) si se depoziteaza in camara.

Rosii conservate la borcan

Pofta mare!

Puteti folosi rosiile conservate pentru iarna la ciorba cu perisoare, la mancarea de limba cu praz, la ostropel de pui sau la spaghete cu chiftelute.

Aici gasiti mai multe retete de conserve.

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(23 votes, average: 4.17 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *