Red velvet cupcakes

Salutare! Am decis sa mai fac cateva retete pentru Valentine’s Day. Desi le postez acum pe ultima suta de metri sper sa va fie de folos. Reteta despre care vorbim este dupa cum bine v-ati dat seama Red Velvet Cupcakes, cupcakes rosii cu glazura de branza deasupra.

Prezentare video Reteta de Red Velvet Cupcakes

Red velvet cupcakes

By February 13, 2015

Am realizat aceasta reteta impreuna cu prietena mea Maria, care este si ea blogger, dar de beauty. Blogul ei se numeste BeautyDiary.ro si il gasiti aici si pe youtube.

Cupcakes-urile astea sunt foarte dragute pentru ca in compozitia lor se pune colorant rosu si deasupra se glazureaza cu glazura de branza si zahar pudra.

Trebuie sa recunosc ca mie nu mi-au iesit cele mai rosii Red velvet cupcakes pentru ca nu am folosit cel mai bun colorant. Trebuie sa schimb brandul neaparat. Indiferent de cat de rosii sunt, aceste cupcakes sunt foarte gustoase, pufoase si catifelate.

Ingredients

Instructions

Cum facem Red Velvet cupcakes:

Red velvet cupcakes

  • Mai intai se amesteca faina, cacaoa si praful de sare.

Red velvet cupcakes

  • Separat se bate zaharul si uleiul, folosind un mixer. Se adauga oul si esenta de vanilie si se omogenizeaza amestecul. La final se adauga colorant rosu. Adaugati cat de mult doriti in functie de intensitatea culorii pe care vreti sa o obtineti si in functie de cat de bun este colorantul pe care il aveti. Eu am pus tot tubul acela plus inca jumatate dintr-altul nou. Amestecati foarte bine astfel incat sa iasa o culoare uniforma.

Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes

  • Se adauga treptat amestecul de faina si cacao si se mixeaza foarte bine.
  • Dupa ce ati adaugat cam jumatate din amestecul uscat adaugati si laptele batut treptat. Adaugati alternand laptele batut cu amestecul uscat.

Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes

  • Dupa ce ati terminat de adaugat laptele batut si amestecul uscat, amestecati bicarbonatul cu otetul si adaugati-l in compozitia pentru aluat.
  • Se toarna compozitia in formele pentru briose. Sa le umpleti doar jumatate sau maxim treisferturi astfel incat sa isi pastreze forma si sa nu creasca prea mult.
  • Se coc in cuptorul incins, la 200 de grade pentru 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul cupcake-ului iese curata.
  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se tempereze, se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

Glazura:

  • Se mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza, apoi se adauga zaharul pudra treptat. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza foarte bine amestecul. Se tine un pic la frigider inainte de folosire.

Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes Red velvet cupcakes

  • Dupa ce s-au racit cupcakes-urile se glazureaza folosind o spatula sau un pos. Se presara bombonele de zahar colorate deasupra.
  • Se servesc cu multa pofta.

Red velvet cupcakes

Happy Valentine's Day!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *