Rasoluri de miel la cuptor

Salutare dragilor. Daca tot ne aflam in sezonul preparatelor cu miel am decis sa va prezint o reteta mai speciala. Rasoluri de miel la cuptor cu sos de legume.

Rasolurile de miel sunt bucatile inferioare de la picioare. Se gasesc la macelarii in perioada Pastelui si la macelariile arabesti tot timpul anului la fel ca si cele de berbecut. Sunt destul de ieftine si daca le gatiti timp suficient vor fi suculente si fragede.

Prezentare video Rasoale de Miel la cuptor

Rasoluri de miel la cuptor

By May 2, 2016

Eu am cumparat trei rasolurile de miel de la macelaria mea arabeasca preferata din Dristor. Au fost absolut minunate.

Le-am pus intr-o tava impreuna cu cimbru si rozmarin proaspat care le ofera o aroma grozava. Totodata le-am gatit impreuna cu morcovi si ceapa care au consistuit baza sosului de legume. Vinul si usturoiul le-a oferit o aroma finala minunata.

Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 02h 40min
  • Yield : 3
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Rasoale de miel la cuptor

  • Intr-o tava sau vas de jena se pun morcovii si ceapa taiate rondele.

Rasoale de miel la cuptor

  • Usturoiul se striveste cu lama cutitului si se pune peste legume. Se picura putin ulei de masline si se amesteca.
  • Ramurelele de rozmarin si cimbru se ung cu ulei de masline, pentru a nu se arde, si se pun si ele la baza tavii.
  • Rasolurile de miel se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline. Se aranjeaza frumos peste legume.

Rasoale de miel la cuptor

  • Se pun la cuptor, pentru prima faza, pentru 35 de minute la 250 de grade. In acest stadiu vrem sa le rumenim usor.

Rasoale de miel la cuptor

  • Dupa aceasta rumenire se adauga peste rasoluri sucul de lamaie, vinul si putina apa (cat sa acopere baza tavii).

Rasoale de miel la cuptor

  • Tava se acopera cu folie de aluminiu, chiar cu mai multe straturi pentru ca aburul sa ramana in tava si sa fragezeasca rasoalele.
  • Se reintroduc la cuptor la 150 de grade pentru 3 ore.

Rasoale de miel la cuptor

  • Dupa cele 3 ore se scot rasoalele din tava si se pun pe o farfurie. Se scot ramurelele de cimbru si de rozmarin, si-au facut treaba si ne putem desparti de ele.

Rasoale de miel la cuptor

  • Continutul tavii se transfera intr-un bol si se pasteaza cu un blender vertical. Opriti cateva rondele de morcovi pentru decor.

Rasoale de miel la cuptor

  • Rasoalele de miel se servesc impreuna cu sosul de legume si salata dupa plac. Merge si un pahar de vin sec de buna calitate.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu miel va invit sa intrati aici.

Stufat de miel Bors de miel

Drob de miel in aluat Friptura de miel la cuptor

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Rasoluri de miel la cuptor

  1. Diana

    Super gustos, eu am luat bucati din miel care mai aveam prin frigider si am facut niste bucati de miel la cuptor bune de tot. Mersi mult ca esti aici cand am nevoie Camelia 🙂

    • Camelia Juganaru

      Cu mare drag, ma bucur ca iti plac retetele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *