Salutare dragilor. Daca tot ne aflam in sezonul preparatelor cu miel am decis sa va prezint o reteta mai speciala. Rasoluri de miel la cuptor cu sos de legume.
Rasolurile de miel sunt bucatile inferioare de la picioare. Se gasesc la macelarii in perioada Pastelui si la macelariile arabesti tot timpul anului la fel ca si cele de berbecut. Sunt destul de ieftine si daca le gatiti timp suficient vor fi suculente si fragede.
Prezentare video Rasoale de Miel la cuptor
Rasoluri de miel la cuptor

Eu am cumparat trei rasolurile de miel de la macelaria mea arabeasca preferata din Dristor. Au fost absolut minunate.
Le-am pus intr-o tava impreuna cu cimbru si rozmarin proaspat care le ofera o aroma grozava. Totodata le-am gatit impreuna cu morcovi si ceapa care au consistuit baza sosului de legume. Vinul si usturoiul le-a oferit o aroma finala minunata.
Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 2h 40 min
- Yield : 3
- Allergens : Morcovi
Ingredients
- rasol de miel - 3 bucati
- rozmarin - cateva ramuri
- cimbru verde - cateva ramuri
- ceapa - 2 bucati, taiate rondele
- morcovi - 2 bucati, taiate rondele
- suc de lamaie - 1/2 bucata
- usturoi - 6 catei
- vin alb - 75 ml
- ulei de masline - 30 ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Intr-o tava sau vas de jena se pun morcovii si ceapa taiate rondele.
- Usturoiul se striveste cu lama cutitului si se pune peste legume. Se picura putin ulei de masline si se amesteca.
- Ramurelele de rozmarin si cimbru se ung cu ulei de masline, pentru a nu se arde, si se pun si ele la baza tavii.
- Rasolurile de miel se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline. Se aranjeaza frumos peste legume.
- Se pun la cuptor, pentru prima faza, pentru 35 de minute la 250 de grade. In acest stadiu vrem sa le rumenim usor.
- Dupa aceasta rumenire se adauga peste rasoluri sucul de lamaie, vinul si putina apa (cat sa acopere baza tavii).
- Tava se acopera cu folie de aluminiu, chiar cu mai multe straturi pentru ca aburul sa ramana in tava si sa fragezeasca rasoalele.
- Se reintroduc la cuptor la 150 de grade pentru 3 ore.
- Dupa cele 3 ore se scot rasoalele din tava si se pun pe o farfurie. Se scot ramurelele de cimbru si de rozmarin, si-au facut treaba si ne putem desparti de ele.
- Continutul tavii se transfera intr-un bol si se pasteaza cu un blender vertical. Opriti cateva rondele de morcovi pentru decor.
- Rasoalele de miel se servesc impreuna cu sosul de legume si salata dupa plac. Merge si un pahar de vin sec de buna calitate.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase cu miel va invit sa intrati aici.
Super gustos, eu am luat bucati din miel care mai aveam prin frigider si am facut niste bucati de miel la cuptor bune de tot. Mersi mult ca esti aici cand am nevoie Camelia 🙂
Cu mare drag, ma bucur ca iti plac retetele!