Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Buna ziua dragilor! Pentru ca mai nou sunt adepta gatitului usor, rapid si fara prea mari complicatii am inceput sa folosesc si sa fac retete intocmai. Asa este si reteta de astazi. Tarta Quiche fara gluten, cu branza si prosciutto.

Reteta aceasta dragutica face parte din campania #ManancResponsabil lansata de Alimentespeciale.ro impreuna cu thesmartcuisine.com care doreste sa ofere persoanelor cu nevoi alimentare speciale, retete simple, usoare si mai ales sanatoase.

Luna mai este luna alimentatiei fara gluten si de lupta impotriva alergiilor, luna perfecta pentru aceasta campanie.

Datele ultimelor cercetari despre bolile cu nevoi speciale de nutritie ofera rezultate ingrijoratoare. Peste 80% dintre romani sufera de o boala care impune un regim alimentar special. Astfel prin aceasta campanie alimentespeciale.ro impreuna cu 12 bloggeri culinari din Romania isi propun sa ofere persoanelor cu un regim alimentar special (alergii, intoleranta la gluten/zahar/lactate, diabetici, persoane cu o anumita dieta) posibilitatea de a adopta un stil de viata sanatos printr-o alimentatie corecta. In aceasta campanie mai multi bloggeri culinari din Romania vor crea retete speciale.

Toate retetele din aceasta campanie inclusiv cele realizate de mine se gasesc pe pagina campaniei #ManancResponsabil si pe thesmartcuisine.com.

Prezentare video Reteta de Quiche cu Branza si Prosciutto

Quiche cu branza si prosciutto

By May 26, 2015

Pentru aceasta tarta facem repejor un aluat de tarta, din faina fara gluten. Il coacem, punem in el quiche-ul cu branza pe care o alegem dupa preferinte ( merge bestial si cu roquefort de ex), cateva suvite de prosciutto si ne iese o tarta delicioasa si chiar decadenta.

Am folosit faina fara gluten pe are o gasiti in magazinul celor de la alimentespeciale.ro.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Mai intai facem aluatul de tarta:

  • Faina se amesteca cu sarea. Se pune untul rece taiat in cubuletele mici sau dat pe razatoarea mare. Se framanata totul pana cand compozitia are o consistenta sfaramicioasa.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  • Se adauga treptat apa rece si se framanta pana cand aluatul se leaga.
  • Bila de aluat (nelipicios) se inveleste in folie de plastic si se pune in congelator pentru 10 minute.
  • Suprafata de lucru se infaineaza usor si alutul rece se intinde intr-o foaie rotunda si subtirica pe masura tavii de tarta pe care o folositi. Transferati aluatul in tava acoperita cu hartie pergament si aranjati frumos marginile.
  • Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita astfel incat sa se coaca uniform. Peste aluat se pune o foaie pergament si se umple tava cu boabe de fasole uscata. Punem boabele de fasole deoarece nu vrem ca alutul sa se umfle in timpul coacerii. Boabele de fasole actioneaza ca o greutate.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  • Se introduce tava cu tot cu fasole in cuptorul incins si se coace la 200 de grade pentru 12 minute.
  • Dupa cele 12 minute se inlatura foaia pergament si fasolea si se continua coacerea inca 15 minute sau pana cand baza tartei are o culoarea aurie.

Pana cand se coace tarta facem Quiche-ul:

  • Feliile de prosciutto se toaca maruntel.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  • Cele trei oua se bat bine si se amesteca cu sare, boia, nucsoara, piper, smantana lichida si emmentaler ras.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  • Baza tartei se unge cu un ou batut, se pun fasiile de prosciutto, apoi umplutura Quiche si deasupra se presara parmezanul ras.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  • Tarta Quiche se introduce din nou la cuptor, la aceeiasi temperatura, pentru 30 de minute.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  • Se lasa un pic sa se tempereze si apoi se serveste.

Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

Pofta mare!

Tips&Tricks:

1. Coacem aluatul de tarta cu boabe de fasole pentru ca nu vrem sa se umfle in timpul coacerii. Exista niste bile metalice/ceramice numite "pie weights" special concepute in scopul acesta. Eu nu am asa ca am folosit boabe de fasole. Puteti folosi si orez sau paste, iar daca va uitati un pic pe net o sa observati ca se poate coace inclusiv cu monede, pietris fin, pietre mai mari, tacamuri si piese de sah din piatra. Ingenios nu? Pastrati boabele de fasole/de orez/pastele intr-un recipient special pentru a le folosi si data viitoare cand faceti tarte.

2. In loc de foaie pergament puteti folosi si folie de aluminiu.

3. Daca vi se pare ca marginile tartei incep sa se rumeneasca cam tare in timpul coacerii le puteti acoperi cu suvite de folie de aluminiu.

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

4 Responses to Quiche fara gluten cu branza si prosciutto

  1. Cazare pensiuni

    Wow. A iesit foarte bine.Quiche-ul de tipul asta este preferatul meu. Felicitari pentru reteta, mi-ai facut o poftaaa!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti place quiche-ul!

  2. Ana-Maria

    Buna ziua! Ce tip de faina recomandati in prepararea aluatului pentru quiche?

    • Camelia Juganaru

      Nu as putea sincer sa iti fac o recomandare pentru ca eu de cele mai multe ori folosesc ce faina gasesc la magazin. In plus de asta aluatul pentru quiche nu e foarte pretentios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *