#puternic romanesc si lactatele SIM

Salutare dragilor! In aceasta dimineata in timp ce imi savuram cafeaua tare cu lapte si incercam sa imi revin dupa ziua de ieri (in care m-am luptat la propriu cu o tufa de liliac, am legat rosiile si am mai rezolvat diverse treburi in gospodarie) m-am gandit sa abordez un subiect asupra caruia nu cred ca acordam prea multa atentie, si anume consumul de lactate in viata de zi cu zi.

Dupa cum ati intuit din titlu cei de la SIM lactate m-au provocat sa va povestesc un pic despre relatia mea cu lactatele si cum aleg sa le folosesc in retete.

 

Trebuie sa va spun ca nu am debutat in viata prin a fi o mare amatoare de lactate. Cand eram mica ma strambam grozav la paharele de lapte proaspat, cremele de branza cu marar pe care le facea mama sau iaurtul simplu. Din fericire pentru mine mama a reusit sa gaseasca cateva asocieri placute cu care a reusit sa ma determine sa mananc lactate. Lapte cu cacao, mamaliguta cu smantana si branza, sau iaurt de baut si napolitane savurate la 7 dimineata pe plaja (pai sa nu prindem noi ultravioletele?!).

Intre timp mi-am format un adevarat obicei din a consuma cu regularitate lapte dulce, smantana, unt, branza de vaci, iar prietenul meu e innebunit dupa kefir. Asa ca avem mai din toate in frigider, plus o selectie de minim 10-15 tipuri de branza. Beau in fiecare zi lapte dulce, pregatesc o multime de deserturi sanatoase cu smantana, branza de vaci sau sana, iar rosiile cu branza sunt un fel de religie.

Cred ca ati vazut ca am inceput o serie de retete pentru bebelusi, copii mici si scolari cu ajutorul carora vreau sa va ofer idei sanatoase pentru mesele celor mici. Daca ma intrebati pe mine, o alimentatie sanatoasa trebuie sa includa neaparat si lactate in diferite forme. Unii copii iubesc lactatele inca de la inceput, pe cand altii, ca mine, au nevoie de un pic de convingere. Metodele mamei mele de a ma determina sa consum lactate au dat roade si ideea in esenta este buna. Desigur in vremurile noastre renuntam la napolitane si gasim variante sanatoase si nutritive.

Putem sa le cream celor mici inca de la inceput un obicei din a bea un pahar cu lapte dimineata sau inainte de culcare. Apoi exista o multitudine de retete in care putem include lactatele. Putem sa facem deserturi rapide cu iaurt, fructe si cereale neindulcite, diferite budinci si deserturi cu lapte, kefir servit impreuna cu feliute de avocado, iar pentru untul servit pe paine prajita nu cred ca mai e cazul sa gasim idei creative. Prajiturile sanatoase fara zahar si fara faina merg de minune cu un pahar de lapte.

Pe langa giumbuslucurile creative ale vietii cred ca este foarte important ce produse alegem sa consumam, provenienta laptelui din lactate si modalitatile de procesare. Simultan si brandul lor de lactate SIM #PuternicRomanesc este cel mai mare procesator de lapte cu capital romanesc de la noi din tara. Proceseaza anual milioane de litri de lapte pentru a ne hrani cu lactate de cea mai buna calitate “provenite din lapte bogat in calciu, fier si tarie de caracter”.

Cu siguranta gasiti imediat produsele lor in rafturile de la magazin, pustiul aprig cu caciula de blana si coarne de zimbru iese in evidenta.

Mie imi place foarte mult ideea de lactate romanesti, facute la noi in tara, din lapte romanesc asa ca #PuternicRomanesc se potriveste perfect!

Sa consumam mai multe lactate zic!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *