Pulpe de rata pe varza

Salutare dragii mosului! Astazi o sa va scriu despre una dintre retetele mele favorite din ultima vreme, Pulpe de rata pe varza. Sa va povestesc cum am ajuns sa fac aceasta reteta: ma plimbam eu galesa prin supermarket dupa ingrediente pentru filmare si in calea mea a aparut o frumoasa si maiestuoasa rata. Si bineinteles ca nu m-am putut abtine si am achizitionat-o. Apoi … s-a nascut dilema: ce sa facem cu rata? Ori o gatesc intreaga, ori portionata. Si am ajuns la concluzia ca va fi mai eficient daca o portionez, mai ales ca nu aveam un batalion sa hranesc cu o rata intreaga.

Prezentare video Reteta de Pulpe de rata pe varza

Asa am ajuns incalecand pe-o șa sa fac aceste frumoase pulpe de rata pe varza.

Pulpe de rata pe varza

By February 22, 2015

Este ceva magic in potrivirea dintre carnea de rata si varza dulce (sau acra). Pulpele condimentate se aseaza frumos peste varza, aromata si un pic inmuiata in cratita, si se dau la cuptor. In tot acest proces de coacere pulpele si varza se gatesc impreuna. Toate sucurile si grasimea din pulpe se scurg molcom in varza si ii dau asa un gust ..... de-mi ploua in gura acum cand scriu aceste randuri. Cam asta cu poezia pulpelor de rata de varza.

Puteti face cu varza dulce sau acra. Eu nu ma omor dupa varza acra si imi place de 1000 de ori mai mult cea dulce.
La aceasta reteta m-a ajutat si sora mea, Gabi, pe care o puteti cunoaste daca urmariti filmarea retetei.

Sa vedem ingredientele:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

  • Varza dulce se toaca fideluta si se freaca bine cu sare. Daca folositi varza acra ar trebui sa o puneti la desarat cu o noapte inainte. Depinde de varza.

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

  • Pulpele de rata se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, usturoi pisat si se maseaza cu cateva picaturi de ulei. Se lasa asa pana cand le vine randul.

Pulpe de rata pe varza

  • Ceapa si mararul se toaca marunt.

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

  • Intr-o cratita se incinge restul de ulei si se caleste ceapa tocata marunt timp de 5-7 minute pana se inmoaie.
  • Se adauga varza si se lasa sa se inmoaie timp de 10 de minute.
  • Apoi condimentam cu piper (e deja sarata), boia, foile de dafin, punem mararul verde, sucul de rosii si cateva crengute de cimbru. Se mai lasa pe foc 10 minute.

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

Pulpe de rata pe varza

  • Se muta varza intr-un vas de jena (sau o puteti lasa in cratita in care ati calit varza). Ardeiul se ascunde in varza.
  • Peste varza se toarna o jumatate de pahar de apa, se aranjeaza pulpele si se presara peste ele piperul rosu.
  • Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins pentru o ora.
  • Dupa acea ora se da la o parte folia si se mai lasa sa se rumeneasca timp de 30 de minute.

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

Pulpe de rata pe varza Pulpe de rata pe varza

  • Se servesc calde cu multa pofta si eventual mamaliguta.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Pulpe de rata pe varza

  1. Diana

    Sincer nu mi s=a parut serios la inceput, mai ales cand am auzit intrebarea de la Gabi de cate ori ai facut reteta respectiva?, dar am incercat=o si a iesit foarte bine.

  2. John

    Ce buna e Gabi….mama mama mamaaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *