Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

Salutare dragilor! Continuam saga retetelor cu pui de curte. Astazi facem Pulpe de Pui la cuptor, glazurate cu mustar si miere si servite cu Morcovi Caramelizati. Este reteta perfect pentru un pranz sau o cina lenesa. Doar aruncam pulpele in tava, le glazuram, facem morocovii, cateva frunze de salata si gata! Masa e servita!

Prezentare video Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

By May 16, 2017

Reteta asta este facuta cu pui de cumparat. Daca sunteti norocosi sa aveti pulpe de pui de curte va trebui sa mariti timpul initial de gatire a pulpelor si sa le gatiti acoperite cu folie de aluminiu.

Pulpele de pui se condimenteaza, se acopera cu glazura si se gatesc pana cand sunt rumenite frumos. Baby carrots se rumenesc frumos in tigaie, se glazureaza cu zahar si se condimenteaza la final cu cimbru verde. Merge perfect cu salata verde sau altceva va pofteste inima. Masa e gata! Cu placere!

 

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Intr-o tava de jena sau de ceramica se pun copanele de pui. Se maseaza pulpele de pui cu condimentele.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Pentru glazura amestecam intr-un bol mierea, mustarul dijon, sucul de lamaie, boiaua afumata si cateii de usturoi trecuti prin presa.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Toata treaba asta se amesteca si se ung cu ea, copanele de pui. Merge tare bine cu o pensula de silicon.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Se picura putin ulei de masline pe fiecare copan, se pune in tava putina apa cat sa acopere baza tavii si se coc copanele in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
  • Pentru garnitura incingem o tigaie mare si se pun in ea untul si cateva picaturi de ulei de masline.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Se adauga morcovii si se lasa sa se gateasca pentru 10 minute.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Morcovii se condimenteaza cu sare, piper si zahar brun. Se mai lasa 2 minute.
  • Se adauga cateva frunze de cimbru verde, se amesteca si se opreste focul.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

  • Morcovii caramelizati se servesc impreuna cu copanele de pui si salata verde.

Pulpe de Pui cu Mustar, Miere si Morcovi Caramelizati

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu pui intrati aici.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio Pipote si Inimi de Pui in Sos de Vin alb

 Gyros de Pui cu sos Tzatziki Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *