Pulpa de miel cu legume la cuptor

Knock Knock! Who’s there? The Easter Lamb Roast! Drum rolll! Anul acesta, chiar inainte de Paste, va prezint o noua varianta de Friptura de Miel la Cuptor. O pulpa de miel, aromata cu rozmarin, usturoi verde, coaja de lamaie, gatita pe un pat de morcovi tineri si usturoi, timp de vreo 4 ore, la temperatura mica pana cand carnea se desprinde de pe os si se transforma in ceva decadent.

Prezentare video Pulpa de Miel cu Legume la cuptor

Pulpa de miel cu legume la cuptor

By April 30, 2016

Data trecuta v-am aratat o friptura de miel similara, dar pe care am gatit-o la o temperatura mai mare, pentru mai putin timp, comparativ cu varianta de friptura de azi. Este varianta mai rapida, dar cea de azi e varianta mult mai frageda si delicioasa.

Eu am gatit aceasta pulpa de miel impreuna cu cativa morcovi tineri si muult usturoi. Am condimentat carnea cu usturoi, la final am acoperit-o cu usturoi verde si am mai pus in tava cativa catei de usturoi nedecojiti, care se coc, fara a se arde si se transforma in minuni dulce.

Daca doriti in ultimele 30 de minute puteti sa puneti in tava si cativa cartofi care vor deveni deliciosi in combinatie cu sosul fripturii. Un bol de salata dupa plac langa si aveti un meniul complet.

 

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 04h 20min
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Se iau 4 catei de usturoi, se decojesc si se maruntesc putin. Se pun intr-un mojar impreuna cu coaja de lamaie data pe razatoarea fina. Se adauga frunzele de pe o ramurica si jumatate de rozmarin (fara tulpina). Se adauga putina sare grunjoasa si cativa ml de rozmarin si se maruntesc bine. Daca nu aveti mojar puteti marunti toata povestea asta intr-un chopper sau la cutit.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Pulpa de miel se condimenteaza cu sare grunjoasa si piper pe ambele parti. Se acopera cu pasta de condimente si se maseaza carnea.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Intr-o tava se pun morcovii, restul de usturoi necuratat si restul de rozmarin si se ung cu ulei de masline. Peste legumele astea se pune pulpa de miel.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Se pune putina apa in tava, cat sa acopere baza tavii.
  • Tava se acopera cu doua/trei straturi de folie de aluminiu si se strang bine in jurul tavii astfel incat tot aburul sa stea in tava.
  • In prima faza coacem pulpa de miel timp de 3 ore la 150 de grade.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Dupa timpul asta se scoate din cuptor, se stropeste cu vin si cu sos din tava, se acopera din nou cu folie si se mai da la cuptor la aceeiasi temperatura pentru 1 ora.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Dupa ora aceasta se scoate friptura, se stropeste cu sos din tava si se introduce din nou la cuptor, de data asta fara folie, pentru a se rumeni. Se intoarce pe ambele parti. Daca aveti cuptor cu functie grill ar trebui sa dureze doar cateva minute. Daca aveti cuptor normal o lasati pur si simplu pana se rumeneste frumos deasupra.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Cand este rumenita frumos se adauga peste pulpa de miel usturoiul verde tocat marunt si se mai pune la cuptor pentru 10 minute.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

  • Se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute inainte de a se portiona si servi.

Pulpa de miel cu legume la cuptor

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de fripturi intrati aici.

Pentru mai multe retete delicioase de Paste intrati aici!

Friptura de porc la cuptor Friptura de miel la cuptor

Pui la cuptor Cotlete de miel la cuptor cu legume

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 1.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *