Pui pe sticla la cuptor cu busuioc si usturoi

Puiul pe sticla este destul de iubit pe mesele romanilor. Nu stiu cui i-a venit ideea sa bage o sticla prin pui si sa il bage la cuptor, dar ar merita un premiu. Mie una mi se pare mult mai bun decat puiul in tava. Si sa vedeti cu ce combinatie de condimente interesanta o sa il impanez.

Prezentare video Reteta de Pui pe sticla la cuptor cu Busuioc si Usturoi

Pui pe sticla la cuptor cu busuioc si usturoi

By October 23, 2013

Am acesta reteta de la un foarte bun prieten de-al meu, impreuna cu care am pregatit acest pui, ca o incercare, inainte sa ma hotarasc daca reteta e demna de cititorii site-ului. Si da, dragii mei, este in topul puilor pe sticla pe care i-am mancat pana acum. Va invit sa o incercati sa imi spuneti ce credeti.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 02h 00min
  • Rating 5 stars - based on 6 review(s)
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Pui pe sticla impanat

  • Mai intai taiem usturoiul in bucati marisoare. Untul il taiem in cubulete de marimi apropiate.

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

  • Dam bucatelele de unt prin busuioc si boia. Feliile de lamaie le-am taiat in sferturi.

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

  • Acum luam puiul si, cu mainile, incet, incet distantam pielea de pe pui. Exista o pelicula intre piele si carne pe care trebuie sa o desfaceti. Incepeti de la gat si introduceti incet mana pe sub piele pana la tartita, prin aripi, copane si piept. Aveti grija sa nu desprindeti pielea de la tartita de tot ca sa nu se scurga untul aromat pe care il vom introduce.

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

  • In spatiul creat sub piele vom introduce, pe sub toata pielea puiului, bucatele de unt aromat, de usturoi si felii de lamaie. Introduceti-le pe rand si aveti grija sa puneti din fiecare in locuri diferite.
  • Dupa acesta operatiune luam o sticla de sticla si o umplem cu apa si o tava in care punem, tot asa, apa. Introducem sticla prin tartita puiului si o asezam in tava. Luati tepusele de lemn si le infigeti intre aripi si pui astfel incat sa le distantati. In asa fel aripile si puiul vor deveni crocanti pe toate partile.
  • Ungem puiul cu ulei de masline si il dam cu sare. Il bagam in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

Pui pe sticla impanat

  • Scoatem puiul si il mai ungem cu ulei de masline. Il mai lasam in caldura cuptorului 45 de minute.

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

  • Scoatem iara puiul din cuptor si, folosind o lingurita, picuram miere peste pui, din loc in loc.
  • Il mai lasam la cuptor pana suntem siguri ca este facut in interior.
  • Lasati-l un pic sa se raceasca inainte sa scoateti puiul de pe sticla.

Pui pe sticla impanat Pui pe sticla impanat

  • Se serveste cu sos de usturoi si salata de varza.

Pui pe sticla impanat

Pofta buna!

Sfaturi:

  1. Tineti bine minte sa umpleti sticla cu apa inainte sa o bagati in pui, si implicit la cuptor. Daca nu faceti acest lucru, datorita caldurii, va crapa, si puiul, care ar trebui sa iasa minunat, va fi un mic dezastru.
  2. Aveti grija sa tineti untul la frigider inainte sa il folositi pentru ca altfel se va topi si nu veti reusi sa il introduceti sub pielea puiului.
  3. Ca sa fiti siguri ca puiul este facut in interior intepati-l, in zonele unde carnea este mai groasa (copane, piept), cu o scobitoare. Daca scobitoarea nu isi schimba culoarea si zeama care curge nu e roz, ci e limpede, inseamna ca puiul este gata.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *