Pui Kiev

Salutare dragilor! A venit si momentul sa va prezint reteta de Pui Kiev. Puiul asta Kiev e asa un fel de snitel cu studii superioare, asa cum ar zice Marian. Ati putea crede ca este o reteta de origine ucraineana, dar de fapt se pare ca ar avea origini rusesti fiind pentru prima data preparat la Moscova. In fine, chestiune asta e mai putin importanta. Important este faptul ca e un snitel de pui grozav, usor de facut si foarte gustos.

Prezentare video Pui Kiev

Pui Kiev

By October 6, 2015

Puiul Kiev se pregateste dintr-o bucata de piept de pui mai grosuta in interiorul careia se face un buzunaras in care se introduce o bucata de unt aromat cu usturoi, patrunjel si coaja de lamaie. Untul asta aromat se congeleaza in prealabil astfel incat sa nu se topeasca imediat. Bucata de pui se imbraca intr-o crusta ca pentru snitel si se rumeneste in tigaie si apoi se gateste la cuptor.

La final obtinem un fel de snitel crocant cu interior moale si aromat cu untul care s-a topit. Este ceva decadent. Puteti sa il serviti cu ceva cartofi natur, gratinati sau chiar cu cartofi frantuzesti.

Prep Time : 10 minutes. Cook Time : 20 minutes Yield : 2 Allergens : , ,

Ingredients


Instructions

Pui Kiev

  • Mai intai pregatim untul aromat: se amesteca unt la temperatura camerei cu patrunjel tocat foarte marunt, un praf de sare, putin piper, cei doi catei de usturoi trecuti prin presa si cu coaja de lamaie data pe razatoarea mica. Toata combinatia asta se infasoara bine in folie de pastic, ii se da o forma clinindrica si se baga la congelator pana cand este bine intarita.

Pui Kiev Pui Kiev

Pui Kiev

  • Daca este cazul se dezoseaza pieptul de pui. Eu chiar va recomand sa luati piept de pui intreg pe care sa il dezosati voi pentru ca este mai ieftin decat cel dezosat iar resturile puteti sa le transformati intr-o supa concentrata de pui sau sa le dati catelului. Cele doua bucati de piept se condimenteaza cu sare si piper.
  • In partea mai groasa a pieptului de pui se face un buzunaras folosind un cutit ascutit. Aveti grija sa nu taiati de tot puiul pentru ca se va scurge untul in timpul prajirii.

Pui Kiev Pui Kiev

Pui Kiev Pui Kiev

  • In buzunarasul asta introduceti o jumatate din batonul de unt aromat. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de piept de pui.
  • Bucatile astfel pregatite se trec prin faina, prin ou si la final prin pesmet. Puteti sa repetati operatiunea asta de doua ori daca vreti pentru a obtine o crusta mai crocanta.

Pui Kiev Pui Kiev

Pui Kiev

  • Se incinge ulei de floarea soarelui intr-o tigaie, nu foarte mult, si se rumenesc cele doua bucati de piept pe ambele parti timp de 5 minute. Ideea este sa obtinem o crusta nu sa gatim puiul de tot in tigaie.

Pui Kiev Pui Kiev

  • Dupa ce ati rumenit bucatile de pui puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si introduceti-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute. La jumatatea timpului intoarceti bucatile de pui astfel incat sa se gateasca uniform. Il gatim si in cuptor pentru ca se gateste mai uniform si exista sansa sa se arda crusta in tigaie inainte ca puiul sa se gateasca.

Pui Kiev

  • Atunci cand este gata se serveste impreuna cu salata si garnitura la alegere (nu prajita!)

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu pui intrati aici!

Cordon Bleu Chicken Nuggets - Pui in crusta crocanta

Salata Chinezeasca Cartofi Taranesti

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...

14 Responses to Pui Kiev

  1. Sterea ionela

    Particip sterea ionela Mariana

  2. Kerekes

    Particip! Kerekes Roland

  3. Radu vasile

    Particip la concursul cu Blender-ul Philips.
    Ma inspiri foarte mult in bucatarie ☺️

  4. Adina Jarda

    Particip! Jardă Adina

  5. Cristi Andreea

    Particip!
    COVALIU ANDREEA MONICA

  6. danut

    Particip Danut Botiza

  7. Karyna

    Particip! Mialicheva Karyna

  8. Miron iIoana Diana

    Particip la concurs!Miron Ioana Diana

  9. gradinaru olimpia marin

    Particip Gradinaru Olimpia Mariana

  10. Panas Alexandra

    Particip

    • Panas Alexandra

      Particip . Panas Alexandra

  11. ioana bordeiasu

    Particip la concurs. Ioana Bordeiasu

  12. Condrea Maria Adela

    Particip! Condrea Maria Adela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *