Pui cu sos Emmentaler

Am primit aceasta reteta de la o prietena care m-a tot auzit laudand gustul minunat la branzei Emmentaler. Daca va place gustul acestei branze maturate, asa de mult cum imi place mie, este timpul sa preparati Pui cu sos Emmentaler.

Prezentare video Reteta de Pui cu Sos Emmentaler

Pui cu sos Emmentaler

By October 7, 2013

Branza Emmentaler, sau svaiter, cum se mai numeste la noi, este o branza care isi ia numele din zona Emmental din Elevtia. Este faimoasa datorita gaurilor din interiorul calupurilor de branza. Cunoscuta si ca branza elvetiana, are o duritate medie, o culoare galbena si un gust inconfundabil.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Rating 5 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Sa gatim!

Pui cu sos Emmentaler

  • Pieptul de pui se taie cubulete si se da prin faina amestecata cu sare si piper.

Pui cu sos Emmentaler Pui cu sos Emmentaler

Pui cu sos Emmentaler Pui cu sos Emmentaler

  • Tocam ceapa fin.

Pui cu sos Emmentaler

  • Emmentalerul se da pe razatoarea mare.
  • Incingem intr-o tigaie ulei si cand devine fierbinte adaugam puiul si il lasam sa se rumeneasca. Il scoatem pe o farfurie si il lasam la cald.

Pui cu sos Emmentaler Pui cu sos Emmentaler

Pui cu sos Emmentaler Pui cu sos Emmentaler

  • Intr-o oala incingem ulei si sotam ceapa timp de 3 minute pentru ca apoi sa adaugam ciupercile. Dupa ce s-au inmuiat un pic ciupercile adaugam vinul si puiul rumenit.

 Pui cu sos Emmentaler Pui cu sos Emmentaler

Pui cu sos Emmentaler

  • Punem cimbrul, smantana, laptele si fierbem totul la foc mic cam 15 minute. Dupa acest timp verificam daca puiul este facut. Sosul nu trebuie sa fie foarte scazut. Daca a scazut prea tare il mai diluam cu un pic de lapte.

Pui cu sos Emmentaler Pui cu sos Emmentaler

  • Adaugam Emmentalerul si amestecam foarte bine. Cand s-a topit putem opri focul.
  • Se serveste cald.

Pui cu sos Emmentaler

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *