Salutare tuturor! M-am gandit ca ar fi momentul perfect sa debutez cu noile retete pe blog pentru anul 2021. Incepem anul cu reteta de Pui cu Ciuperci, Sos de Smantana si Pesto, o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit. Este o reteta foarte usor de pregatit, sanatoasa si care poate fi servita la pranz sau cina.
Prezentare video Pui cu Ciuperci, Sos de Smantana si Pesto
Pui cu Ciuperci, Sos de Smantana si Pesto

Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc pulpe de pui dezosate, taiate in bucatele. Eu prefer pulpele de pui in locul pieptului de pui pentru ca imi place mult mai mult textura lor si sunt mai fragede. Puteti sa folositi evident si cubulete de piept de pui daca asta aveti. Am folosit ciuperci champignon albe, dar se poate pregati si cu ciuperci brune, pleurotus, galbiori sau altfel de ciuperci.
Pentru a da un gust deosebit acestui preparat am folosit sos pesto facut in casa. Sosul pesto se pregateste foarte usor in casa mai ales daca aveti la dispozitie busuioc proaspat.
Puiul cu ciuperci, sos de smantana si pesto se poate servi alaturi de paste, orez sau garnitura de legume.
Sper sa va placa aceasta reteta si sa o incercati.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- pulpe de pui - 3 bucati
- ciuperci - 500 grame
- ceapa - 1 bucata
- patrunjel - 1/2 legatura
- unt - 20 grame
- mustar dijon - 1 lingurita
- otet balsamic - 1 lingura
- smantana pentru gatit - 200 ml
- ulei de masline - 20 ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- pesto - 1 lingura
- usturoi - 3 catei
- boia dulce - 1 lingurita
- parmezan - 50 grame
Instructions
- Pulpele de pui se dezoseaza si se taie in bucati. Condimentam cu boia, sare, piper si putin ulei de masline.
- Incingem o cratita/tigaie incapatoare in care punem 20 de ml de ulei de masline si untul. Cand untul s-a topit punem bucatele de pui si le lasam pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
- Dupa ce bucatile de pui sunt rumenite le scoatem din tigaie si in grasimea ramasa calim ciupercile tocate. Dupa 5/6 minute ar trebui sa fie gata si putem adauga ceapa tocata marunt.
- Dupa 5 minute ceapa ar trebui sa fie calita asa ca putem adauga sosul pesto.
- Apoi adaugam mustarul dijon cu boabe intregi si usturoiul trecut prin presa. Amestecam bine.
- Punem inapoi in tigaie bucatile de pui rumenite si lasam cam 3/4 minute.
- Adaugam apoi otetul balsamic, sare, piper si la final adaugam smantana lichida.
- Lasam pe foc pentru 5 minute, gustam pentru a ne asigura ca mancarea este condimentata pe placul nostru si totul este gata.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu pui intrati aici.
Leave a Reply