Pui Cacciatore

Salutare dragilor! Frigul asta de afara ma inspira catre preparate “comfort food”, preparate de suflet, asa care sa ne incalzeasca pe interior. Reteta de azi este una care se potriveste perfect descrierii. Puiul Cacciatore este varianta italieneasca a ostropelului nostru stramosesc. Asa ca idee sa stiti ca eu consider ostropelul ca fiind o reteta taraneasca cu vechime pentru ca bunica mea imi facea cel mai bun ostropel de pui din toata lumea. Mai face si o matusa de la tara un ostopel taranesc similar. Deci vedeti? Ostropelul bun vine de la mosi si stramosi.

Probabil ca asa e si cu ostropelul italinilor. Probabil ca toate “nonna” fac pui cacciatore aproape la fel de bun ca ostopelul bunicii mele servit cu mamaliga vartoasa.

Sa imi zica si mie cineva unde pot gasi o nonna in Italia care sa ne faca si noua preparate homey asa ca puiul cacciatore, lasagna cu paste de casa, porchetta si alte minunatii. Oh sweet dreams!

Prezentare video Pui Cacciatore 

Pui Cacciatore

By December 19, 2016

Puiul Cacciatore este al naibii de similar cu ostropelul. Doar ca amicii italienii folosesc si plante aromatice precum busuioc si rozmarin, mult ulei de masline verzui si minunat si vin alb. Si pe la noi ostropelul se mai face cu vin alb, dar nu in familia mea.

Lumea zice ca acest fel de a face puiul se aseamana cu o tocana scazuta bine. Cred ca merge bine cu o bucatica de polenta asa ca sa fim in nota sau cu niste paste scurte si grosute fierte atat cat trebuie ca sa fie al dente.

Eu am facut aceasta reteta cu ciocanele de pui, dar se poate face cu pulpe intregi, pulpe dezosate sau piept de pui (psstttt alegeti pulpele sunt mai zemoase).

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 3
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Pui Cacciatore

  • Pulpele de pui se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.

Pui Cacciatore

  • Intr-o tigaie incapatoare sau o cratita cu baza mai groasa se incinge uleiul de masline. Se pun pulpele de pui si se rumenesc pe ambele parti timp de 10 minute.
  • Dupa ce sunt rumenite se scot intr-un bol si se tin la cald.

Pui Cacciatore

  • In grasimea ramasa in tigaie se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt, timp de 10 minute.

Pui Cacciatore

  • Se adauga apoi rozmarinul tocat, frunzele de dafin si usturoiul trecut prin presa. Se amesteca, se adauga vinul alb (de buna calitate) si se lasa pana cand acesta se evapora.

Pui Cacciatore

  • Urmeaza sa se adauge sucul de rosii, rosiile cuburi din conserva si se lasa la foc mic pentru 5 minute. Sosul se condimenteaza apoi cu sare si piper, se adauga inapoi in cratita puiul care se imbraca bine cu sos.

Pui Cacciatore

  • Se lasa sa scada la foc mic timp de 30 de minute, se gusta de condimente, se adauga patrunjelul tocat marunt impreuna cu busuiocul. Se opreste focul si se serveste cu mamaliguta/cartofi si salata verde sau muraturi.

Pui Cacciatore

Pofta mare!

 Pui Cacciatore

Pentru mai multe retete de inspiratie italiana intrati aici.

Pentru mai multe retete de mancare gatita intrati aici.

Porchetta Paste carbonara

Bruschete cu vinete Paste de casa (10)

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *