Pricomigdale

Pricomigdalele sunt un desert clasic de cofetarie, dar se fac foarte bine si acasa si nici nu sunt greu de facut. Mie mi se par destul de asemanatoare cu faimosul macaron si chiar mai bune.

Prezentare video Reteta de Pricomigdale

Pricomigdale

By September 13, 2015

Sunt un fel de fursec facut dintr-o compozitie de albusuri in care se pun migdale macinate. De obicei gospodinele le faceau atunci cand aveau albusuri ramase (de la maioneza sau de la sosuri cu galbenus). Tot atunci mama facea bezele. Imi plac mai mult pricomigdalele decat bezelele asa ca am decis sa va arat aceasta reteta. Data viitoare si cea de bezele.

Se pot face si cu nuci, dar eu am folosit doar migdale crude, pe care le puteti praji daca doriti o aroma mai intensa.

Zaharul poate fi inlocuit cu miere. Pentru a fi mai aspectuoase puteti sa le puneti cate o nuca deasupra inainte de coacere sau puteti sa le formati folosind un pos cu dui stelat. Eu nu prea m-am complicat si le-am facut simplu, cu lingurita. Au iesit foarte bune!

Prep Time : 20 minutes. Cook Time : 15 minutes Yield : 6 Allergens : , ,

Ingredients


Instructions

Pricomigdale

  • Migdalele se maruntesc foarte bine in blender sau in masina de tocat nuci.
  • Albusurile se bat spuma. Vasul cu albusuri se pune peste o oala cu apa clocotita si se continua baterea pe baie de aburi. Aceasta crema se face la bain marie ceea ce insemna ca trebuie sa fierbeti apa inainte si sa alegeti o oala si un bol potrivite.

Pricomigdale Pricomigdale

  • Peste albusuri se adauga zaharul treptat si se bate foarte bine.
  • Dupa ce zaharul s-a dizolvat si compozitia incepe sa semene cu cea de bezele se adauga zaharul vanilat, esenta de migdale (puteti sa nu puneti) si faina. Se omogenizeaza si se adauga migdalele maruntite. Se amesteca foarte bine pentru ca toate ingredientele sa fie bine omogenizate.

Pricomigdale Pricomigdale

Pricomigdale

  • Se pregateste o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
  • Se formeaza cate o pricomigdala punand cate putina compozitie, folosind o lingurita. Se da pe cat posibil o forma rotunda. Aveti grija sa nu le puneti foarte apropiate pentru ca au tendinta de a se lasa putin in timpul coacerii. Ideal ar fi sa iasa cat mai bombate. Ale mele s-au lasat putin.

Pricomigdale Pricomigdale

  • Pricomigdalele se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute sau pana cand se intaresc.
  • Se lasa putin sa se tempereze si apoi se servesc!

Pricomigdale

Pofta mare!

Mai multe retete delicoase de dulciuri gasiti aici!

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata Cheesecake

Biscuiti glazurati de Craciun fara gluten Bomboane de ciocolata

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Pricomigdale

  1. Cristina Popescu

    Particip, nume: Cristina Popescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *