Praz umplut cu Salata de Icre

Salutare dragilor! Astazi va prezint o salata de icre deosebita. De fapt Praz umplut cu salata de icre de crap. Poate ca stiti deja ca sunt o mare amatoare de peste, iar salata de icre este printre preferatele mele. As putea sa mananc salata de icre acrisoara, cu ceapa dulce si paine prajita in fiecare zi din saptamana, fara sa ma satur. Reteta de astazi face parte din campania Retete Reinventate by Engie, campanie tare draga mie, in care am fost bucuroasa sa particip. Am reinventat inca doua retete pana acum: papanasi in crusta de malai cu sos gorgonzola si lapte de pasare cu sos de caramel si bezele. Delicios!

Prezentare video Praz umplut cu Salata de Icre

Praz umplut cu Salata de Icre

By April 18, 2017

Mi-a venit ideea asta in timp ce rasfoiam o carte de bucate, unde am vazut masline umplute cu salata de icre. Si m-am gandit ca sigur merge si cu praz sau alte legume.

Pentru salata asta eu am folosit icre de crap, dar merge bestial si cu icre de stiuca, daca sunteti norocosi sa aveti.

E bine sa alegeti fire mai groase de praz astfel incat sa se poata scoate cu usurinta straturile interioare. Prazul de import merge mai bine la treaba asta din pacate.

Spor la treaba!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 5 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Praz umplut cu Salata de Icre

  • Prazul se curata de stratul exterior si se taie in segmente de 4-5 cm. Se pune o cratita cu apa la fiert in care pune o lingurita de sare.
  • Se adauga prazul in apa clocotita, se acopera cu capac si se lasa timp de 3-4 minute. Se scoate repede intr-un bol cu apa rece pentru a-si pastra culoarea. Se lasa apoi sa se scurga.

Praz umplut cu Salata de Icre

  • Icrele se bat la mixer timp de 1 minut.
  • Se adauga, in fir subtire, uleiul si se mixeaza. Cand icrele se ingroasa incepeti sa adaugati suc de lamaie si cateva picaturi de apa minerala. Cand salata este acra pe gustul vostru, s-a albit si este pufoasa, puteti sa va opriti si sa adaugati ceapa rosie tocata marunt, marunt.

Praz umplut cu Salata de Icre

  • Se scot segmentele din interiorul bucatelelor de praz, lasand doua segmente exterioare.
  • Salata de icre se pune intr-un pos si se umplu bucatelele de praz.
  • Se decoreaza cu icre de somon si ceapa verde.

Praz umplut cu Salata de Icre

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu peste si fructe de mare intrati aici.

Pentru mai multe retete delicioase de salate intrati aici.

Sushi cu somon si castravete Dorada Mediteraneana

Tartar de Somon Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *