Salutare dragilor! Prajitura cu mere este printre deserturile mele preferate. Vinovata de treaba asta este bunica mea Sanda, care la fiecare sarbatoare facea o placinta cu mere si aluat de cozonac absolut delicioasa!!!! Amintirea placintei va ramane mereu cu mine si am gasit si un fel de varianta mai rapida.
Din pacate pentru reteta bunicii de placinta, nu am tot timpul chef sa fac aluat de cozonac, asa ca am cautat o varianta de mijloc. Si am ajuns la Prajitura Turnata cu Mere. O combinatie intre placinta, prajitura cu mere si chec!
Prezentare video Prajitura turnata cu Mere
Prajitura turnata cu Mere

Blatul se face foarte simplu din faina, lapte, oua, ulei, praf de copt si zahar. Umplutura clasica de mere, zahar si un praf de scortisoara, nu da gres niciodata.
De cele mai multe ori imi opresc intr-un bol umplutura aromata pe care o hapai pana se coace prajitura. Sper ca v-am facut si voua pofta!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 8
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- Pentru blat
- faina - 300 grame
- zahar - 200 grame
- lapte - 170 ml
- ulei - 130 ml
- oua - 4 bucati
- praf de copt - 10 grame
- sare - un varf de lingurita
- pastaie de vanilie - 1 bucata
- Pentru umplutura
- mere - 2 kilograme
- zahar - 60 grame
- scortisoara - 1 lingurita
Instructions
- Se incinge cuptorul la 180 de grade.
- Merele se decojesc si se toaca cubulete sau se dau pe razatoarea mare.
- Peste ele se stoarce o lamaie si se amesteca pentru a nu se oxida.
- Pentru aluat se amesteca ouale, sarea si zaharul cu mixerul.
- Se scot semintele pastaii de vanilie si se amesteca in compozitie.
- Uleiul se adauga in fir subtire in timp ce se mixeaza.
- Laptele se adauga treptat.
- Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga lingura, cu lingura in compozitie.
- Jumatate din compozitie se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace pentru 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade.
- Peste mere se adauga zaharul, scortisoara si se amesteca.
- Cubuletele aromate de mere se adauga peste blatul scos din cuptor. Se acopera cu restul de aluat si se coace pentru 30 de minute la aceiasi temperatura.
- Este gata cand s-a rumenit frumos si cand trece testul scobitorii.
- Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se serveste.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.
yamy cat de bine arata ! <3
ma bucur ca iti place!
foarte buna
Ma bucur ca ti-a placut