Prajitura Tosca

Salutare dragilor! Pentru ca azi este innorat afara m-am gandit sa facem ziua mai frumoasa cu o reteta dulce, dulce. Prajitura Tosca.

Trebuie sa recunosc ca atunci cand am auzit de prajitura asta am fost putin sceptica. Mac, nuca de cocos, crema de vanilie, strat de ciocolata si biscuiti?? Ce-i asta?! Ei bine, dupa ce am facut-o, m-am razgandit imediat. Este delicioasa! Si trebuie sa ii multumesc prietenei mele Andreea pentru ca a insistat sa fac aceasta prajitura! Thank u!

Prezentare video Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

By May 28, 2017

Prajitura Tosca e cam asa: blat de bezea cu nuca de cocos si mac. Strat de crema de vanilie facut de la zero, cu ingrediente adevarate, fara creme la plic si alte prostii. Apoi un strat de biscuiti populari inmuiati in cafea (sau suc de fructe/sirop diluat cu apa) si la final, un strat de galzura de ciocolata facuta din ganache de ciocolata. Eu am ales ca la final sa decorez prjitura si cu un pic de ciocolata alba topita. Ramane la imaginatia voastra cum o decorati.

Trebuie sa va spun ca desi are atatea straturi, se face imediat si este absolut delicioasa. Cel mai bine este sa o lasati peste noapte sa se frageazeasca.

Ingredients

Instructions

Mbooon sa ne apucam de treaba:

Prajitura Tosca Prajitura Tosca

Mai intai blatul cu mac:

  • Incingem cuptorul la 180 de grade.
  • Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea.

Prajitura Tosca

  • Adaugam macul si amestecam bine, cu miscari de sus in jos.

Prajitura Tosca

  • Intr-un alt bol amestecam faina, nuca de cocos si praful de copt.

Prajitura Tosca

  • Se adauga compozitia uscata peste cea umeda si se amesteca cu miscari ample, de sus in jos astfel incat sa nu se lase bezeaua.

Prajitura Tosca

  • Compozitia pentru blat se toarna intr-o tava (38x25) acoperita cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Budinca de vanilie:

  • Intr-o cratita cu baza mai groasa amestecam galbenusurile cu un praf de sare.

Prajitura Tosca

  • Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand acesta este aproape dizolvat.
  • Se adauga treptat amidonul, laptele caldut si se amesteca bine. Mare grija sa nu ramana cocoloase de amidon.

Prajitura Tosca

  • Pastaia de vanilie se taie in jumatate si se adauga in compozitie.
  • Se pune la foc mic si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere.

Prajitura Tosca

  • Se scoate pastaia de vaniile si se continua fierberea la foc mic pana cand crema se ingroasa. Amestecati constant cu un tel astfel incat sa nu se lipeasca.
  • Se adauga apoi untul la temperatura camerei, se amesteca pana cand se topeste, se mai lasa 1 minut pe foc, se opreste focul si se lasa crema sa se raceasca aproape complet.

Asamblare prajitura:

  • Dupa ce blatul este gata, se lasa sa se raceasca putin si apoi se intoarce cu susul in jos in tava. Se scoate cu mare grija hartia de copt. Se desprinde mai usor cand blatul este caldut.

Prajitura Tosca

  • Peste blat se niveleaza budinca de vanilie. Lasam prajitura in stadiul acesta sa se raceasca complet.

Prajitura Tosca

  • Peste stratul de budinca se adauga biscuiti inmuiati rapid in cafea. Se acopera tot stratul de budinca.

Glazura:

  • Se pregateste o oala cu apa clocotita peste care se pune un bol care sa nu atinga nivelul de apa. Se pune ciocolata, smantana lichida, untul si se amesteca pana cand obtinem o glazura omogena si lucioasa.
  • Glazura se toarna peste prajitura si se niveleaza bine.

Prajitura Tosca

  • Separat am topit putina ciocolata alba in aceeiasi maniera. Se pune din loc in loc cate putina coicolata alba si, cu o scobitoare, se realizeaza un model.
  • Se lasa prajitura la frigider peste noapte.

Prajitura Tosca

  • Apoi se portioneaza cu un cutit cu lama lata, curatata inainte de fiecare taietura cu apa calduta.

Prajitura Tosca

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de torturi si prajituri intrati aici.

Cheesecake fara coacere cu biscuiti Oreo si Nutella Cake Pops

Prajitura Alba ca Zapada Tort de ciocolata

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *