Prajitura Tavalita – Lamington

Salutare dragilor! Este momentul pentru una dintre prajiturile mele preferate! Ati ghicit probabil din titlu. Cea mai simpla prajitura, prajitura Tavalita sau Lamington! De cand sunt super ocupata nu prea mai am timp pentru prajituri complexe si elaborate asa ca genul asta de deserturi ma scot din impas cand vreau sa fac ceva dulce si rapid. Trebuie sa o incercati si voi pentru ca este delicioasa!

Prezentare video Prajitura Tavalita – Lamington

Prajitura Tavalita - Lamington

By November 14, 2018

Practic prajitura Tavalita este un pandispan pufos pe care il portionam, il dam printr-un sirop de ciocolata si apoi tavalim totul prin nuca de cocos. Din cate am citit prajitura asta a aparut atunci cand servitoarea lordului Lamington (din Australia, fancy as hell i know) a scapat din greseala pandispanul preferat al acestuia intr-un bol cu ciocolata. Lordul i-a propus acesteia sa tavaleasca prajiturile prin nuca de cocos pentru a nu se murdari pe maini. Si asa a aparut prajitura asta minunata!

Spor la tavalit prajituri dragilor!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Prajitura Tavalita - Lamington

Mai intai pregatim blatul prajiturii:

  • Batem la mixer galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Dupa ce compozitia s-a umflat si s-a deschis la culoare adaugam laptele, untul topit si esenta de vanilie. Mixam bine.

Prajitura Tavalita - Lamington

  • Apoi adaugam treptat faina si mixam. Mutam compozitia asta intr-un bol mare.

Prajitura Tavalita - Lamington

  • Batem la mixer albusurile cu un praf de sare. Dupa ce se umfla bine adaugam restul de zahar si mixam.
  • Adaugam treptat albusurile peste amestecul de galbenusuri si amestecam cu miscari ample, de sus in jos pentru ca spuma de albusuri sa nu se lase si sa obtinem un pandispan pufos.

  • Transferam compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt  si o coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.
  • Dupa ce este gata o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca.

Prajitura Tavalita - Lamington

Siropul de ciocolata acum:

Prajitura Tavalita - Lamington

  • Intr-o cratita amestecam zaharul cu cacao pentru ca ulterior cacaoa sa nu faca cocoloase.
  • Adaugam apoi untul si laptele si punem pe foc.

Prajitura Tavalita - Lamington

  • Lasam la foc mic pana cand toate cele se topesc si siropul se ingroasa putin.

  • Orpim focul, adaugam esenta de rom si lasam siropul sa se raceasca.

Prajitura Tavalita - Lamington

Asamblarea:

  • Portionam prajitura, o trecem rapid prin sirop si o tavalim prin nuca de cocos. O sa va murdariti un pic, dar rezultatul va fi delicios.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Prajitura cu Prune Prajitura cu Ciocolata fara Faina si fara Zahar

Prajitura Albinita Cozonac Coronita cu Fructe uscate

 

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *