Prajitura Pavlova cu Cirese

Ah prajitura Pavlova cu Cirese! Tot internetul si toti bloggeri culinari stiau care e faza cu Pavlova asta! Mai putin eu bine inteles! Ce putea fi de facut oare? Pai mi-am luat inima in dinti si am incercat sa fac si eu Pavlova asta care insipira atat curiozitate cat si frica patrunzatoare!

Pavlova asta se pare ca este o prajitura inspirata de balerina de origine rusa, Ana Pavlova (vi se parea cunoscut de undeva nu?). Prajitura a fost creata in onoarea ei fie de australieni fie de neozeelandezi in timpul unui turneu al faimoasei balerine, la inceputul secolului al XX lea. Evident ca cele doua natii de mai sus se contrazic un pic despre cine a creat aceasta prajitura, dar asta nu tocmai treaba noastra. History is a bitch right?

Prezentare video Pavlova cu cirese

Prajitura Pavlova cu Cirese

By June 25, 2015

Dar ce e mai exact Pavlova asta! Pai e o bezea! Aaaa da...? Pai si noi stim sa facem bezele nu?

E o bezea uriasa, coapta timp indelungat la cuptor, la foc mic, sa nu se arda. La final este tare si crocanta la exterior si moale si gumoasa la interior. Deasupra ei se pun tot felul de toppinguri din fructe sau ciocolata.

Reteta de astazi este de Pavlova simpla cu topping de cirese si sirop de cirese. Spun ca este simpla pentru ca se pot face si torturi in felul aceasta, din mai multe Pavlove suprapuse cu creme la mijloc si alte chestii misto. But baby steps first!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Prajitura Pavlova cu Cirese

Mai intai pregatim bezeaua:

  • Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se bat pana cand se formeza aglomerari si pana cand compozitia nu se scurge din bolul in care bateti albusurile.

Prajitura Pavlova cu Cirese

  • Treptat se adauga zaharul, lingura cu lingura si se bate bine de tot inainte de a adauga o noua lingura cu zahar.

Prajitura Pavlova cu Cirese Prajitura Pavlova cu Cirese

Prajitura Pavlova cu Cirese Prajitura Pavlova cu Cirese

  • Peste bezeaua tare se adauga esenta de vanilie, otetul si amidonul. Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate si bezeaua nu se scurge din bol.
  • Compozitia pentru bezea se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Eu am pus-o intr-o tava rotunda pentru ca mi-a fost mai usor sa ii dau o forma rotunda. Daca nu aveti o tava rotunda puteti sa o faceti si intr-o tava dreptungiulara, obisnuita, pe care sa o acoperiti cu hartie de copt, pe care sa desenati un cerc maricel, in interiorul caruia sa puneti compozitia si sa o aranjati urmarind marginile cercului. Nu trebuie sa fie perfecta! De fapt asta imi si place la Pavlova, ca iese rotunda, cu margini imperfecte, minunate!

Prajitura Pavlova cu Cirese

  • In mijlocul prajiturii incercati sa faceti o adancitura, care dupa ce se va intari va tine ciresele si sucul lor.
  • Pavlova se coace in cuptorul usor incins la 80 de grade (sau la treapta mica a cuptorului pe gaz) pentru o ora sau pana cand este tare la suprafata. Trebuie sa aveti mare grija sa nu o ardeti. La final Pavlova trebuie sa fie de un alb imaculat, nicidecum rumenita.
  • Dupa ce Pavlova este gata, se lasa sa se raceasca complet in cuptor si abia apoi se scoate.

Intre timp putem pregati toppingul de cirese:

  • Intr-o craticioara se pun apa, zaharul si ciresele fara samburi. Se lasa pe foc pana cand da in clocot.
  • Dupa ce ciresele au dat in clocot, se adauga sucul de lamaie si amidonul. Se amesteca foarte bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se mai lasa pe foc timp de 2 minute astfel incat sosul sa se ingroase putin si apoi se da de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.

Prajitura Pavlova cu Cirese Prajitura Pavlova cu Cirese

Prajitura Pavlova cu Cirese

  • Dupa ce sosul de cirese si pavlova sunt bine racite puteti definitiva desertul.
  • Toppingul de cirese se toarna peste Pavlova si se pun din loc in loc cirese gatite, dar si cateva proaspete.
  • La final se serveste cu putina ciocolata razuita deasupra.

Prajitura Pavlova cu Cirese

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *