Salutare dragilor! Valeu ce calduri sunt! Chiar daca este asa de cald m-am gandit sa va prezint super prajitura Kinder Felie de Lapte. E o prajitura care merita facuta chiar si pe caldura ast, mai ales pentru ca e racoritoare si usor de facut. Seamana foarte bine cu varianta din comert si este mult mai sanatoasa daca avem grija cu cantitatea de zahar si cu ingredientele folosite.
Prezentare video Prajitura Kinder Felie de Lapte
Prajitura Kinder Felie de Lapte

Prajiturica asta este cu doua straturi de blat cu cacao si cu crema de de frisca, intocmai ca varianta din comert. Blatul iese la fel de pufos si absolut minunat!
Pentru povestea asta aveti nevoie de ingredientele clasice pentru blat: oua, lapte, faina, cacao, zahar, unt si pentru crema, smantana lichida de origine animala, gelatina pentru intarirea cremei, miere si arome.
Sa ne apucam de treaba zic!
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 12
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- Pentru blat
- oua - 10 bucati, separate
- zahar - 200 grame
- cacao - 50 grame
- faina - 200 grame
- unt - 100 grame
- lapte - 100 ml
- gris - 50 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- praf de copt - 10 grame
- Pentru crema de frisca
- smantana lichida - 700 ml, 35% grasime
- miere - 80 grame
- gelatina - 10 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
Instructions
Blatul pentru Kinder Felie de Lapte:
- Se incinge cuptorul la 180 de grade, distributia caldurii conventionala.
- In bolul mixerului se pun galbenusurile si zaharul si se bate totul pana cand galbenusurile se deschid la culoare si se umfla.
- Se adauga esenta de vanilie, laptele si se amesteca.
- Se adauga usor untul topit si racit si se mixeaza.
- Intr-un alt bol se amesteca faina, cacao, praf de copt, gris si tot amestecul acesta uscat se adauga treptat in amestecul umed din bol.
- Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare.
- Spuma de albusuri se adauga treptat peste compozitia cu ciocolata. Se amesteca cu miscari ample, de sus in jos, astfel incat sa nu se lasa albusurile.
- Folosim o tava de 25*35 de cm pe care o acoperim cu hartie de copt. In tava se pune jumatate din compozitie si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce primul blat este gata, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet. Se procedeaza la fel pentru a face al doilea blat.
Intre timp facem crema:
- In bolul mixerului se pune smantana lichida pentru frisca si se bate bine pana cand se transforma intr-o frisca groasa. Va sfatuiesc sa tineti smantana la frigider pana sa o bateti pentru ca in felul acesta se va bate mai bine.
- Se adauga mierea, esenta de vanilie si se mixeaza.
- Gelatina se hidrateaza in 4-5 linguri de apa si se incalzeste in cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Nu o incalziti prea tare pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare.
- Se adauga gelatina peste frisca si se mixeaza.
Asamblare:
- Pe un tocator sau un platou se pune primul strat de blat, se pune crema si se niveleaza bine. Se pune cel de al doilea strat de blat si se preseaza usor.
- Se tine la frigider timp de minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Eu am decorat-o cu ciocolata topita. Se portioneaza si se serveste cu pofta!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase si dulci intrati aici.
Buna Camelia!
Imi doresc sa incerc reteta, dar nu gasesc acea smantana din grasime animala in magazinele din orasul meu, pot sa folosesc smantana vegetala cu aceeasi cantitate de gelatina? Si apropo de gelatina, oricare sortiment din comert? Se poate inlocui cu intaritor de frisca?
Poti folosi si smantana vegetala, e ok. Pastreaza aceeiasi cantitate de gelatina, orice sortiment. Nu cred ca merge cu intaritor de frisca. Mai bine faci cu gelatina.