Prajitura Greta Garbo

Salutare dragilor! Astazi m-am gandit sa va povestesc despre o prajitura faimoasa, Prajitura Greta Garbo. O prajitura cu foi pufoase, nuca, gem si glazura de ciocolata. Sincer am auzit de relativ curand de prajitura asta, nu se afla in nici un caiet de retete al mamei sau bunicii pentru ca ele nu faceau prajituri atat de complicate. Cand am auzit de ea prima data m-a intrigat numele si am decis sa aflu mai multe. Se pare ca este o prajitura care se servea la Café Gerbeaud, celebra cofetarie din Budapesta. La un momentat faimoasa Greta Garbo ar fi gustat din aceasta prajitura si ar fi apreciat-o foarte mult. Si asa s-a ajuns la numele acestei prajituri!

Prezentare video Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

By February 10, 2019

Sincera sa fiu cu voi nu pot sa zic ca imi place in mod deosebit sa fac prajituri cu foi pentru ca sunt destul de laborioase. As face oricand un cheesecake sau un tiramisu. Totusi mi-am luat inima in dinti si am pregatit-o. Trebuie sa va spun ca rezultatul a fost delicios.

Trebuie sa pregatim un aluat pufos pentru foi din oua, faina, smantana, drojdie, unt si zahar. Asta e partea mai complicata la prajitura asta, facutul si intinsul foilor. In rest trebuie doar sa ungem cu gem si sa presaram nuca. La final trebuie facuta o glazura simpla din ciocolata si asta e tot.

Sper sa o incercati si voi!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Prajitura Greta Garbo

  • Amestecam faina cu drojdia uscata si o lasam deoparte 10 minute.
  • Batem ouale cu sare si zahar.

Prajitura Greta Garbo

  • Adaugam smantana, amestecam si adaugam untul moale.

Prajitura Greta Garbo

  • Peste faina adaugam treptat ingredientele lichide si amestecam. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Prajitura Greta Garbo

  • Transferam aluatul intr-un bol curat uns cu ulei si il lasam sa dospeasca pentru 30 de minute.

Prajitura Greta Garbo

  • Rasturam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4.

Prajitura Greta Garbo

  • Intindem prima bucata intr-o foaie nu prea subtire, de dimensiunea tavii in care urmeaza sa coacem. Eu am folosit o tava de 25x35 de cm.

Prajitura Greta Garbo

  • Transferam prima foaie in tava acoperita cu hartie de copt si o ungem cu o treime din gem. Presaram deasupra multa nuca macinata si acoperim cu urmatoarea foaie intinsa.

Prajitura Greta Garbo

  • Aranjam toate straturile de foi, gem si nuca avand grija ca ultimul strat sa fie de foaie si atat.

Prajitura Greta Garbo

  • Intepam prajitura din loc in loc cu un bat de frigaruie pentru ca aerul sa circule in timpul coacerii. Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si o lasam sa creasca pentru 30 de minute.

Prajitura Greta Garbo

  • Coacem prajitura in cuptorul incins la 180 de grade pentru 1 ora sau pana se rumeneste frumos.

Prajitura Greta Garbo

  • Dupa ce prajitura este gata o lasam sa se raceasca complet.
  • Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam smantana lichida. Amestecam pana obtinem o glazura omogena si lucioasa.

Prajitura Greta Garbo

  • Turnam glazura peste prajitura si o nivelam. Dam la rece peste noapte sau minim 4 ore. Prajiturile cu foi trebuie sa stea tot timpul la rece pentru ca foile sa se fragezeasca.

Prajitura Greta Garbo

  • O portionam si o servim cu nuca macinata deasupra.

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Prajitura Arlechin cu Gem de Prune si Bezea Hencles Sasesc cu Prune

Prajitura Carpati sau Cabana Fursecuri Linzer cu gem de caise

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *