Prajitura Albinita

Salutare dragilor! Nu am mai vorbit de mult despre ceva dulce asa ca astazi va prezint Prajitura Albinita/ Prajitura cu Foi cu Miere sau Prajitura Dulcineea, pentru ca se regaseste sub toate aceste denumiri. Dupa cum ii spune numele este o prajitura cu multe foi fragede cu miere, cu crema de gris si gem de caise. Pentru multe persoane aceasta prajitura este una a copilariei.¬† Pentru ca eu sunt nascuta dupa ’90 si am copilarit cu ciocolata Poiana si napolitane Joe nu pot sa va zic ca impartasesc nostalgia legata de majoritatea prajiturilor de casa. Lasand asta la o parte Prajitura Albinita este o prajitura frageda, aromata si absolut minunata!

Prezentare video Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

By June 21, 2018

Pentru aceasta prajitura trebuie sa coacem 4 foi cu miere, fragede si aromate. Foile se coc pe rand si nu dureaza mult deloc. Pentru crema facem un fel de lapte cu gris care amestecat cu unt devine o compozitie cremoasa si aromata. Undeva pe la mijloc punem un strat acrisor de gem de caise, sau de oricare altul va place.

In general prajiturile cu foi trebuie sa stea la rece pentru a fi fragede. Asa ca trebuie sa avem un pic de rabdare inainte de a degusta prajitura.

Spor la treaba!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Prajitura Albinita

Facem mai intai foile:

  • Punem intr-o cratita mierea, zaharul, untul, sarea si punem la foc potrivit pana se topesc toate ingredientele. Cand avem o compozitie uniforma oprim focul si lasam sa se raceasca complet.

Prajitura Albinita

  • Amestecam faina cu bicarbonatul. Facem o adancitura in faina in care adaugam siropul cu miere, oul batut, esenta de vanilie si o parte din lapte. Amestecam cu lingura si cand compozitia devine prea groasa ne folosim mainile pentru a obtine un aluat omogen. Daca aluatul pare prea uscat adaugam tot laptele. Eu l-am adaugat pe tot pana la urma.

Prajitura Albinita

  • Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Ii dam o forma rotunda si il impartim in 4.
  • Luam o parte de aluat si o intindem cu sucitorul dat cu faina intr-o forma similara tavii in care urmeaza sa coacem foile. Eu nu obtin niciodata foaia perfecta asa ca tai excesul dupa ce mut foaia in tava cu un cutit ascutit. Intepam foaia cu o furculita din loc in loc pentru a nu creste in timpul coacerii.

Prajitura Albinita

  • Coacem prima foaie in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute sau pana se rumeneste usor.

Prajitura Albinita

  • Scoatem foaia din cuptor, o scoatem usor din tava si intindem si coacem in felul asta toate foile. Le lasam sa se raceasca complet pe gratare de bucatarie.

Prajitura Albinita

Crema de gris:

  • Punem intr-o cratita laptele, zaharul, praful de sare si punem la foc potrivit.

Prajitura Albinita

  • Cand laptele ajunge la punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Lasam sa fiarba timp de 5 minute pana se ingroasa amestecand tot timpul.
  • Oprim focul si il lasam sa se raceasca complet.
  • Apoi adaugam untul moale, esenta de vanilie si batem bine la mixer.

Asamblarea Prajiturii Albinita:

Prajitura Albinita

  • Alegem foaia cea mai nereusita, punem peste ea jumatate din crema de gris si o nivelam.

Prajitura Albinita

  • Punem foaia nr. 2 si presam usor. O acoperim cu gem de caise si punem foaia nr. 3.

Prajitura Albinita

  • Apoi restul de crema de gris si ultima foaie, cea mai frumoasa. Presam usor si dam la rece peste noapte.

Prajitura Albinita

  • Pudram prajitura cu zahar, o portionam si o impartim cu cei dragi!

Prajitura Albinita

Pofta mare!

Prajitura Albinita

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Prajitura Krantz Prajitura Kinder Felie de Lapte

Prajitura Tosca Prajitura Alba ca Zapada

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *