Prajitura Alba ca Zapada

Salutare dragii mei! Iar s-a facut duminica seara si maine este iaaaaaar luni, destul de neplacut as zice. Dar de data asta sunt destul de entuziasmata ca maine este luni pentru ca sper sa il conving pe R. sa mergem din nou la sala. Da! Ati auzit bine, mergem la sala. Si nu la sala de mese cum unii s-au grabit deja sa afirme, ci la sala de fitness, unde speram sa mai slabim (el) si sa ne tonifiem (eu). Am fost pentru prima data vineri si ne-am ales cu o minunata febra musculara care ne tine de vreo doua zile. A fost destul de misto pentru o prima data, nu ne-am plictisit prea tare si am rezistat sa petrecem vreo 90 de minute pe banda si folosind diferite aparate de forta. Asa ca sper sa mergem din nou si nu ne lasam demoralizati de febra musculara. Btw daca aveti ceva sfaturi pentru suferinzi nu le tineti doar pentru voi.

Acum sa fac si legatura dintre Prajitura Alba ca Zapada si mersul la sala. Pai na dupa ce am fost la sala si am consumat vreo 50 de calorii, dupa ce ma dor toti mushii picioarelor am zis ca merit sa ma rasfat cu ceva dulce. Si am decis ca prajitura Alba ca Zapada este premiul perfect pentru cele aproape doua ore petrecute la sala.

Prezentare video Reteta de Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada

By January 29, 2017

Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita era una dintre prajiturile mele preferate in copilarie. Era sarbatoare pentru mine cand mergeam impreuna cu tata la cofetaria de pe Bulevardul Decebal si cumparam diferite prajituri. Mini tarte cu fructe, choux a la creme, prajitura krantz, alba ca zapada si altele. Plecam cu cateva bucatele din fiecare si ne rasftam apoi. Asta era in vremurile acelea bune cand nu ne ingrijoram despre cantitatea de zahar din produse, despre adaosurile si prafurile din care se faceau cremele. Ce vremuri!

Ca atare astazi puteti sa faceti la voi acasa o asemenea prajitura de cofetarie cum este Alba ca Zapada, sa ii ajustati cantitatea de zahar si sa stiti exact ce puneti in ea. Eu am facut o prajitura cu foi fragede care se topesc in gura, in patru straturi de foi si crema minunata cu aroma de lamaie.

Foile se coc destul de usor intr-o tava joasa cum am folosit eu sau pe dosul unei tavi normale.

Spor la treaba!

Ingredients

Instructions

Prajitura Alba ca Zapada

  • Mai intai pregatim aluatul pentru foi: in bolul mixerului se pune zaharul, sare, untul moale, esenta de vanilie si se mixeaza bine. Se adauga ouale si se mixeaza bine.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Amoniul se dizolva in lapte si se adauga in compozitie. Nu va speriati are miros de solutie de permanent. Este normal.

Prajitura Alba ca Zapada

  • La final se incorporeaza faina cu o lingura. Dupa ce compozitia devine groasa se framanta aluatul cu mana. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Aluatul se pune o foaie de copt si se imparte in 4, fiecare bucata pentru o foaie de aluat.
  • Se intinde pe rand fiecare bucata de aluat intre doua foi de copt. Le intindem intre doua foi de copt astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de masa si sa nu fie necesar sa folosim faina la intins. De asemenea in felul acesta foile vor fi mult mai usor de transferat in tava.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Aluatul se intinde cu un sucitor intr-o foaie foarte subtire de o dimensiune similara tavii in care urmeaza sa coaceti. Foaia se transfera cu tot hartia de copt in tava si daca este necesar se taie pe margini astfel incat sa aiba o forma perfect dreptunghiulara.
  • Foile se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 6 minute sau pana cand sunt usor rumenite.
  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Intre timp se face crema: intr-o cratita se pune zaharul, ouale si praful de sare si se amesteca totul foarte bine pana cand se transforma intr-o crema.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Se adauga sucul si coaja de lamaie, amidonul si se amesteca bine astfel incat sa nu faca cocoloase.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Se pune la foc mic si se lasa timp de cateva minute pana cand se ingroasa. Trebuie sa amestecati cu un tel pentru a nu se forma aglomerari.
  • Crema se da de pe foc si se lasa sa se raceasca pana cand ajunge aproape de temperatura corpului. Se adauga untul moale si se amesteca bine.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Dupa ce crema si foile sunt gata puteti sa montati prajitura: pe o tava/platou sau pe un tocator se pune prima foaie. Trebuie sa aveti grija pentru ca foile sunt foarte fragile. Peste prima foaie se pune o parte din crema, se acopera cu foaie, se pune crema, foaie, crema si la final ultima foaie. Trebuie sa aveti grija sa impartiti bine crema astfel incat sa obtineti straturi egale.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Se acopera cu folie de plastic si se tine peste noapte la frigider. Peste noapte crema va fragezi foile. In general prajiturile cu foi sunt mult mai bune a doua zi.

Prajitura Alba ca Zapada

  • Dupa timpul de racire prajitura se portioneaza si se serveste cu zahar pudra deasupra.

Prajitura Alba ca Zapada

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de prajituri intrati aici.

Prajitura Desteapta cu Ciocolata Prajitura Fanta

Tiramisu cu Capsuni Tarte cu Ciocolata si Fantome

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *