Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

Salutare dragilor! Vara si-a intrat oficial in drepturi asa ca e cazul sa facem retete care sa sarbatoreasca acest anotimp minunat. Deja am gasit la aprozar primii stiuleti de porumb laptos de iunie, asa ca va propun sa facem Porumb copt, cu unt aromat cu Usturoi si Patrunjel. Este o reteta super usoara si porumbul se potriveste de minune cu unt (ce nu se potriveste cu unt??), usturoi si patrunjel.

Prezentare video Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

By June 15, 2017

Pentru povestea asta aveti nevoie de porumb de lapte, unt, patrunjel, usturoi si sare. Puteti sa folositi si alte condimente care va sunt pe plac. Eu mai fac uneori cu fulgi de chilli cand am pofta de ceva picant.

Dupa ce am uns porumbul cu toata combinatia asta de arome, l-am invelit in folie de aluminiu si l-am copt in cuptor. Merge foarte bine si la gratar. Data viitoare ma gandesc sa il fac intr-un fel incat sa pastrez foile porumbului. Cred ca va fi si mai aromat.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 25 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

  • Cuptorul se incinge la 180 de grade.
  • Untul la temperatura camerei se amesteca cu patrunjel tocat marunt, sare din belsug si usturoi trecut prin presa. Untul pregatit in felul asta este delicios, merge mancat pe paine prajita sau pe diferite fripturi.

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

  • Se desfac toate frunzele de pe stiuletele de porumb si toate firicelele alea.

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

  • Se taie 6 bucati mari de folie de aluminiu.

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

  • Se pune un stiulete de porumb peste folie, se unge din belsug cu untul aromat si se infasoara bine cu folia de aluminiu.

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

  • Stiuletii astfel pregatiti se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute. In ultimele minute puteti sa desfaceti cu mare grija folia de aluminiu si sa lasati porumbul sa se rumeneasca.

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

  • Se servesc imediat cu multa pofta!

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel

 

Bon apetit!

Pentru mai multe retete delicioase de vara intrati aici.

Salata de Vara cu Porumb si Naut Vinete la cuptor cu Sos de Iaurt si Usturoi

Dulceata de Cirese galbene Milkshake cu Capsuni

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *