Porchetta

Buongiorno! Dragii mei astazi a venit momentul acela important cand va povestec despre delicioasa, decadenta si minunata Porchetta. Faimoasa friptura italiana a facut furori pe canalul meu de youtube asa ca a venit momentul sa va scriu si reteta.

Ei bine fratii nostrii italieni iubesc mancarea si se pricep grozav sa o faca, asa cum nu o vor face niciodata romanii. In Italia aceasta porchetta se face cu ocazii speciale pentru a fi savurata impreuna cu familia sau se pregateste si se serveste rece in sandwichuri cu diferite tipuri de paine.

Cand am fost in Toscana am mancat in multe magazine de panini sandwichuri cu porchetta sau cu salam delicios, paine, sosuri si toppinguri la alegere. Tot in Italia am mancat sandwichuri cu lampredotto, fasii de burta si alte minunatii delicioase.

Prezentare video Porchetta

Porchetta

By November 8, 2016

In comparatie cu italienii noi habar nu avem cum sa facem o friptura ca lumea, sa alegem cele mai potrivite ingrediente si sa avem rabdare cu ea. Dar iata ca internetul este maret, calatoriile sunt din ce in ce mai accesibile si putem sa aflam informatii fara limita.

Porchetta se face in mod ideal cu burta de porc cu sorici. Soriciul se cresteaza, burta de porc se ruleaza, se leaga cu sfoara de bucatarie si se coace pentru multe ore pana cand soriciul se rumeneste, se expandeaza si se transforma in cea mai delicioasa chestie crocanta posibila. Exteriorul devine crocant, delicios si mijlocul aromat, moale si decadent. Salivez la naiba!

Dat fiind ca in Romania burta de porc cu sorici e ceva exotic la magazin, porchetta se poate face si cu piept de porc cu sorici pe el, dezosat de coaste. Eu am facut cu varianta din urma pentru ca burta de porc cu sorici nu se poate, e prea greu de gasit intr-o tara de iubitori de carne de porc.

Porchetta se aromeaza cu usturoi, coaja de lamaie, rozmarin, salvie, fenel, piper rosu si negru. Toate ingredientele astea ii ofera bucatii de carne de porc arome fabuloase.

Eu am servit minunata porchetta cu un dressing de patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline si usturoi.

Daca nu aveti sfoara spreciala de bucatarie puteti sa folositi sfoara normala pe care sa o imbibati foarte bine cu ulei astfel incat sa nu se arda in timpul coacerii.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 03h 00min
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Porchetta

  • Mai intai pregatim o pasta de condimente: in bolul unui chopper sau al unui robot de bucatarie se pune coaja de lamaie, usturoiul, frunzele de rozmarin, de salvie si partea verde de la fenel, boabele de piper rosu si negru. Se marunteste totul pana se transforma intr-o pasta. Se adauga trei linguri de ulei de masline si se mixeaza in continuare.

Porchetta

Porchetta

  • Carnea se pune pe tocator si se cresteaza soriciul formand romburi. Trebuie crestat cu un cutit ascutit si trebuie sa aveti grija sa nu ajungeti pana la carne.

Porchetta

  • Se condimenteaza cu sare grunjoasa pe ambele parti. Apoi se acopera cu pasta de condimente facuta mai devreme.

Porchetta

  • Carnea se ruleaza cu soriciul la exterior si se strange bine cu sfoara de bucatarie atat pe lung, cat si pe lat. Urmariti reteta video pentru a vedea mai bine cum se leaga carnea cu sfoara.

Porchetta

  • Rulada condimentata se infasoara cu folie de plastic foarte bine si se pune in frigider, la marinat, peste noapte cel mai bine sau pentru minim 6 ore. Dupa cele 6 ore carnea se scoate din frigider si se lasa timp de 1 ora sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o gati.

Porchetta

  • Porchetta se transfera intr-o tava perfecta pentru dimensiunea ei. Se picura cu putin ulei de masline si se pune in cuptorul incins la 200 de grade pentru o jumatate de ora.

Porchetta

  • Dupa cele 30 de minute porchetta se scoate, se reduce temperatura cuptorului la 150 de grade si se continua coacerea pentru 3 ore.

Porchetta

  • Se pregateste dressingul de verdeturi: in bolul chopperului se pune coaja de lamaie, cateii de usturoi, sucul de lamaie, sare, rucola si patrunjelul. Se marunteste si se adauga cateva linguri de ulei de masline. Adaugati ulei de masline pana cand dressigul este fluid.

Porchetta

  • Dupa timpul de gatire carnea se scoate din tava si se lasa se odihneasca pentru 15 minute.

Porchetta

  • Se taie nodurile si se scot toate bucatile de sfoara. Porchetta se feliaza, se serveste impreuna cu dressingul verde, garitura si salata la alegere.

Porchetta

Pofta mare si rabdare!

Porchetta

Pentru mai multe retete delicioase cu carne de porc intratiĀ aici.

Ciolan de porc la cuptor in sos de bere cu garnitura de varza calita Friptura de porc la cuptor

Cotlet de porc cu mere si ceapa Limba de porc cu praz

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *