Porc Caldereta

Porc Caldereta este o reteta de origine filipineza ce se gaseste in meniurile restaurantelor de profil sub numele de Pork Kaldereta. Este o tocanita care traditional se face din carne de capra. La baza acestei retete stau sosul de tomate, legumele si laptele de cocos. Este o reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa.

Prezentare video Reteta de Porc Caldereta

Porc Caldereta

By December 23, 2013

Se pare ca aceasta reteta este de origine spaniola fiind adaptata de filipinezi in urma celor 300 de ani de ocupatie spaniola. Desi traditional se face cu carne de capra exista mai multe variante cu carne de porc, pui sau vita.

Acest preparat se serveste de obicei la ocazii festive cum ar fi nunti, petreceri sau zile de nastere.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens : , , ,

Ingredients

Instructions

  • Mai intai tocam ceapa si usturoiul marunt, cartofii, morcovii si ardeii in cubulete potrivite.

Porc Caldereta Porc Caldereta Porc Caldereta Porc Caldereta Porc Caldereta Porc Caldereta

  • Pulpa de porc se taie mai intai in felii si apoi feliile in bucatele mai mici, ca pentru tocanita.

Porc Caldereta Porc Caldereta

  • Intr-o tigaie incingem un pic de ulei de masline si calim ceapa.

Porc Caldereta

  • Dupa cinci minute adaugam carnea si o lasam pana prinde culoare.

Porc Caldereta Porc Caldereta

  • Apoi adaugam sosul de soia, sare si piper.

Porc Caldereta Porc Caldereta Porc Caldereta

  • Amestecam bine si adaugam pasta de tomate. Adaugam si legumele si lasam totul sa clocoteasca cam 10 minute.

Porc Caldereta Porc Caldereta

  • Este timpul sa adaugam laptele de cocos si zaharul brun.

Porc Caldereta Porc Caldereta Porc Caldereta

  • Lasam la foc mic pana cartofii sunt fierti bine.
  • Se serveste cald cu garnitura de orez.

Porc Caldereta Porc Caldereta

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 Responses to Porc Caldereta

  1. Cristina Cas

    Am gatit reteta si a iesit un deliciu absolut! Vom incerca si cu carne de capra, ca tot avem in congelator asa ceva 🙂

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca ti-a placut reteta!

  2. Carina

    Rețeta e transcrisă greșit..nu se menționează apa și se scrie că bulionul și legumele se pun împreună, când de fapt ele se pun la 10 min distanță. Iar în rețeta video reiese că laptele de cocos și zahărul se pun cu legumele și nu separat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *