Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

Salutare dragilor! Dupa cateva zile in care am gatit doar pe apucate chestii usoare si rapide care sa ne umple stomacul si frigiderul, am decis ca e cazul si pentru ceva de rasfatat. I-am promis prietenului meu mai demult ca ii fac Placinte umplute cu Telemea, Marar si Ceapa Verde. Si cum nu e nici un moment ca prezentul, sa ne apucam de treaba!

Prezentare video Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

By February 6, 2018

Placintele astea sunt varianta mai simpla a clasicei placinte cu branza, aceea cu aluat framanatat de care nu are nimeni chef sa se apuce. Pe langa faptul ca sunt usor de facut sunt si foarte, foarte gustoase. Puteti sa le umpleti si cu ingrediente dulci, cu spanac, cu dovleac, cu crema de lamaie sau de portocale, sau orice altceva va trece prin cap.

Din ingredientele de mai jos am facut 8 placinte mari si frumoase!

Sa ne apucam de treaba!

  • Prep Time : 40 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

Mai intai facem aluatul:

  • Desfacem drojdia cu putin lapte caldut si cu o jumatate de lingura de faina. Se amesteca bine si se lasa sa creasca 15 minute.
  • Faina se amesteca cu sare si se face o adancitura in mijlocul ei.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  • Se adauga maiaua, se amesteca usor, se adauga laptele caldut si se amesteca. Cand incepe sa se transforme intr-un aluat adaugati uleiul treptat si framantati.
  • Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Se muta intr-un bol curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca timp de o ora pe blatul de bucatarie.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  •  Pentru umplutura se sfarama telemeaua cu o furculita sau se da pe razatoarea mare in functie de cat de uscata e.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  • Adaugam smantana, putin piper, marar si ceapa verde tocate si amestecam bine.
  • Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe planul de lucru usor infainat. Ii se da o forma rotunda si se imparte in 8 parti. Fiecare parte se modeleaza intr-o bila.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  • Fiecare bila se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire.
  • In mijlocul foii punem o lingura sau doua de umplutura. Se inchide placinta din aproape in aproape si se preseaza usor.
  • Se intoarce cu imbinarea in jos si se mai intinde putin cu sucitorul. Nu trebuie intinsa foarte mult sau cu prea multa presiune pentru ca se rupe aluatul din cauza bucatelelor de ceapa.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  • Se transfera pe o farfurie unsa cu ulei. In felul asta se formeaza toate placintele.
  • Intr-o tigaie se incinge putin ulei. Se prajesc placintele pe ambele parti pana sunt rumenite. Ar trebui sa dureza cam 5 minute pe fiecare parte.
  • Placintele prajite se scot pe prosoape de bucatarie.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  • Se servesc calde cu multa pofta!
  • Parerea mea e ca ar merge perfect cu un pahar de vin alb demi sec de buna calitate!

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

Pofta mare!

Pentru mai multe retete romanesti intrati aici.

Pentru mai multe retete de aperitive intrati aici.

Covrigei cu Cascaval si Chimen Placinta cu Branza Sarata

Porumb copt aromat cu Usturoi si Patrunjel Macaroane cu Branza si Parmezan

 

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde

  1. Elena

    Ieftin și bun. Arată delicios, trebuie neapărat să fac și eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *