Placinta de post cu mere

Placinta cu mere este una dintre cele mai populare placinte romanesti, alaturi de placinta cu branza dulce, sau sarata. Stiu ca a trecut Postul de ceva timp, dar nu se stie de unde mi-a venit mie acum sa fac Placinta cu mere de post. Si asa a aparut aceasta reteta perfecta pentru zilele de post sau meniurile vegetariene.

Prezentare video Reteta de Placinta cu Mere de Post

Placinta cu mere de post

By June 30, 2014

Se face foarte usor si este foarte gustoasa chiar daca nu tineti post sau nu sunteti vegetarieni. In loc de multe oua, ca la placintele de dulce, folosim drojdie pentru a ne asigura ca aluatul creste.

Sa vedem cum se face Placinta cu mere de post:

Prep Time : 30 minutes. Cook Time : 40 minutes Yield : 12 Allergens :

Rating 4.75 stars - based on 8 review(s)

Ingredients


Instructions

Aluat:

  • Mai intai se pregateste maiaua. Se sfarama cubuletul de drojdie si se amesteca cu zaharul, sarea, doua linguri de faina si doua de apa. Se lasa sa creasca zece minute.

Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post

  • Faina se pune intr-un bol incapator, se face o adancitura in mijloc si se pune maiaua. Se incepe usor framantarea si se adauga treptat apa calda.

Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post

  • Dupa ce aluatul s-a legat se adauga uleiul si se framanta pana la inglobarea totala a uleiului.

Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post

  • Aluatul se lasa sa creasca timp de jumatate de ora intr-un loc cald.
  • Cat timp creste aluatul putem pregati umplutura de mere:

Umplutura:

  • Merele decojite se dau pe razatoarea mare.

Placinta cu mere de post

  • Intr-o oala incapatoare se calesc merele rase impreuna cu zaharul pana scade zeama. Cam 15 minute.

Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post

  • Compozitia de mere se da de pe foc si se adauga in ea scortisoara, esenta de vanilie si de rom.

Asamblarea placintei:

  • Pe suprafata de lucru bine infainata se framanta un pic aluatul crescut si se imparte in trei parti egale.

Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post

  • Din fiecare parte se ruleaza cate o foaie subtire de dimensiunea tavii in care urmeaza sa coaceti placinta.
  • Prima foaie de aluat se aranjeaza in tava acoperita cu hartie de copt.

Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post Placinta cu mere de post

  • Se presara putin gris si se pune jumatate din compozitia de mere.
  • Peste se aranjeaza cea de a doua foaie si deasupra ei se pune iarasi gris si restul din compozitia de mere.
  • La final se pune cea de a treia foaie de aluat.
  • Placinta se coace in cuptorul incins timp de 40 de minute la foc mediu.

Placinta cu mere de post

  • Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste cu zahar pudra deasupra.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(10 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

11 Responses to Placinta de post cu mere

  1. Gina

    Felicitari ptr. tot ce faci , am sa o fac si eu…

  2. Camelia Juganaru

    Multumesc si sa imi spuneti cum va iese!

  3. maria

    felicitari

  4. maria

    am sa o pun in aplicare

    • Camelia Juganaru

      Sa imi spuneti cum iese!

  5. Flo

    Hey! Chiar acum fac si eu aceasta reteta, sper ca va fi ok. Imi place modul cum prezinti retetele, dar trebuie sa recunosc ca sunt uimita de dexteritatea cu care prepari totul. Felicitari, se vede ca pui suflet in tot ce faci. Keep up the good work:D

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti plac retetele. Cum a iesit placinta?

  6. Mihaela Pavel

    Buna! Spune-mi te rog, la cate grade se coace placinta? Multumesc!

    • Camelia Juganaru

      la 180 de grade

  7. elena Vladulescu

    Se poate folosi si drojdie uscata ? Ce cantitate?

    • Camelia Juganaru

      Se poate folosi si drojdia uscata. Cititi recomadarile de pe pachetul de drojdie si adaptati cantitatea in functie de faina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *