Placinta cu Branza Sarata

Salutare dragilor! Mi s-a facut zilele astea pofta de Placinta cu Branza Sarata. Acum ceva vreme facusem o pasiune pentru placintele cu branza congelate. Dupa ce mi-a trecut entuziasmul si am citit eticheta mi-am dat seama ca nu sunt chiar ok. Oricat de putine chestii adaugate ar avea in ele, tot se gasesc chestii pe eticheta aia care nu sunt tocmai sanatoase. Plus ca sunt destul de scumpe. Sincer mie mi se pare mult 17 lei pentru o placinta de la un brand mai cunoscut. Asa ca m-am gandit ca as putea face chiar eu aceasta placinta in casa!

Prezentare video Placinta cu Branza Sarata

Placinta cu Branza Sarata

By June 27, 2017

Este chiar usor de facut. Initial am vrut sa o fac sub forma de melc, dar mi s-a parut ca sansele ca foile de placinta sa se rupa sunt mai mari. Asa ca am facut rulouri clasice, din foi, umplute cu branza.

Am folosit branza telemea, iaurt, oua si un pic de gris, pentru consistenta. Mie placinta asta imi place mai sarata, ca deh, merge bine la spirtz. Daca nu o doriti sarata puteti sa amestecati branza telemea cu branza de vaci, jumate-jumate. Eu oricum incerc sa cumpar telemea mai putin sarata ca sa nu exagerez cu saratura. Puteti sa folositi mai multe combinatii de branzeturi in amestec cu telemeaua sau branza de vaci: mozzarella, cascaval, branza de burduf si chiar parmezan ras.

Daca sunteti foarte harnici puteti sa faceti in casa si foile de placinta. Am vazut cateva retete, dar mi s-a parut un pic cam mult de lucru pentru ca pentru foile acestea aluatul trebuie intins super subtire, ca o foita. Daca incercati sa imi spuneti si mie cum a iesit!

E un deliciu care merita incercat!

Ingredients

Instructions

Placinta cu Branza Sarata

  • Se incinge cuptorul la 180 de grade.
  • Ouale se bat bine si se amesteca cu branza telemea sfaramata bine. Se adauga gris, iaurt, se omogenizeaza si compozitia este gata!

Placinta cu Branza Sarata

  • Se desface ruloul cu foi de placinta. Ungeti tava de placinta cu ulei sau putin unt topit.

Placinta cu Branza Sarata

  • Pentru un rulou se folosesc 3 foi de placinta. Se unge suprafata primei foi de placinta cu ulei. Se pune umplutura si se ruleaza cu grija impreuna cu toate cele 3 foi. Ruloul se transfera in tava si se umplu in felul acesta toate foile.

Placinta cu Branza Sarata

  • Rulourile se ung cu putin ulei si cu ou batut.

Placinta cu Branza Sarata

  • Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana cand sunt rumenite.

Placinta cu Branza Sarata

  • Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin si se servesc cu multa pofta!

Placinta cu Branza Sarata

S-aveti pofta!

Pentru mai multe retete de placinte intrati aici.

Placinta cu branza feta si spanac Placinta cu somon

Placinta cu mere de post Placinta cu branza

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *