Plachie de Crap

Salutare dragilor! Astazi vorbim despre un preparat foarte drag mie si anume Plachie de Crap. Este una dintre retetele pe care le facea bunica mea Sanda. Gatea pestele cu multa rabdare la cuptor, impreuna cu legume si muuuulta ceapa. Iesea o plachie gustoasa si aromata pe care o savuram cu totii. M-am gandit ca v-ar placea sa aflati si voi reteta!

Prezentare video Plachie de Crap

Plachie de Crap

By June 18, 2018

Mie mi se pare ca plachia sau saramura de crap se pregatesc cel mai bine vara cand avem rosii coapte si proaspete. Putem bineinteles sa pregatim retetele si in afara sezonului rosiilor folosind suc de rosii si rosii la conserva.

Pe langa ceapa si rosii am mai folosit ardei rosu si galben, usturoi, patrunjel si vin alb sec de buna calitate.

Plachia se poate face cu rondele de crap sau cu file. Eu am facut un clip despre cum se fileteaza pestele in care am folosit crap. Asa ca am folosit fileul pentru plachie.

Va sfatuiesc ca inainte sa  gatiti peste sa il curatati/taiati/filetati/etc cu o seara inainte si sa il lasati cu condimente. Pestele isi ia gust si va fi mult mai aromat.

Spor la treaba!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Plachie de Crap

  • Condimentam fileul cu sare, piper si putin ulei. Il lasam peste noapte in frigider.
  • Punem intr-un vas de yena ardeii si ceapa taiati julienne, condimentam cu sare si punem aproximativ 100 de ml de ulei. Amestecam bine si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade (cuptor incins).

Plachie de Crap

  • Peste legume adaugam conserva de rosii, vinul, usturoiul trecut prin presa si amestecam.

Plachie de Crap

  • Punem deasupra bucatile de crap si le acoperim cu sos si cu legume.

Plachie de Crap

  • Deasupra punem rosiile cherry si bagam din nou la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Plachie de Crap

  • Lasam sa se raceasca putin, presaram patrunjel tocat deasupra si impartim cu cei dragi alaturi de mamaliguta si un pahar de spritz.

Pofta mare!

 

Plachie de Crap

Pentru mai multe retete cu peste intrati aici.

Pentru mai multe retete traditionale romanesti intrati aici.

   Dorada Mediteraneana Tartar de Somon

 Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida Praz umplut cu Salata de Icre

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *