Pizza Turceasca – Lahmacun

Salutare dragilor! Iata ca a venit momentul pentru o noua reteta, de data aceasta din insorita Turcie. Astazi va povestesc despre Lahmacun, sau pizza turceasca asa cum ii se mai zice pe la noi. Desi il asemuim noi cu pizza, seamana doar ca imagine. Lahmacunul este o pita subtire peste care se asterne un amestec de carne tocata de vita sau oaie, ceapa, ardei, rosii, patrunjel si condimente. Pita asta subtire se coace rapid in cuptor si se mananca fierbinte, direct cu mana, “pana se schimba banii’ vorba tatalui meu. Este absolut delicioasa si merita incercata!

Prezentare video Pizza Turceasca – Lahmacun

Pizza Turceasca - Lahmacun

By August 18, 2019

Aluatul pentru Lahmacun se face rapid si este usor de lucrat. Il facem din apa, faina, drojdie, putin ulei de masline, sare si zahar. Dupa ce aluatul dospeste il impartim in bucati potrivite pe care le ungem cu amestecul de carne si legume maruntite fin de tot. Dupa vreo 5 minute la cuptor si multa pofta este gata de savurat. Sper sa va placa!

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 5 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Pizza Turceasca - Lahmacun

Aluat:

  • Amestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata.
  • Facem o adancitura in mijloc in care adaugam uleiul de masline si apa si amestecam pana obtinem un aluat.
  • Cand este cat de cat format incepem sa il framantam cu mana.

Pizza Turceasca - Lahmacun

  • Dupa ce obtinem un aluat ferm si nelipicios il mutam intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam sa creasca 30 de minute.

Pizza Turceasca - Lahmacun

Topping:

  • Punem in bolul chopperului ceapa, ardeiul galben si rosu, usturoiul si patrunjelul. Maruntim bine de tot.

Pizza Turceasca - Lahmacun

  • Adaugam legumele tocate peste carne impreuna cu rosiile cuburi, sare, boia, piper si putin ulei de masline. Amestecam bine cu mana si punem compozitia la frigider pentru 30 de minute.

Pizza Turceasca - Lahmacun

Asamblare:

  • Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe blatul de lucru usor infainat si se imparte in 10 parti.
  • Luam o bucata de aluat (pe celelalte le lasam acoperite cu un prosop pt a nu se usca) si o intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire de 2-3 mm.

Pizza Turceasca - Lahmacun

  • O transferam in tava si o acoperim intr-un strat subtire cu toppingul pregatit mai devreme.

Pizza Turceasca - Lahmacun

  • O coacem in cuptorul incins la treapta cea mai mare, in cazul meu 250 de grade, pentru 5 minute.

Pizza Turceasca - Lahmacun

  • Le pregatim in felul acesta pe toate si le suprapunem pe masura ce sunt gata pentru a se inmuia putin si a ramane calde.

Pizza Turceasca - Lahmacun

Pofta mare si spor la treaba!

Pizza Turceasca - Lahmacun

Pizza Turceasca - Lahmacun

Pentru mai multe retete de inspiratie turceasca intrati aici.

Mix de fructe murate Baclava

Hummus Lipii Libaneze

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *