Pizza Quattro Stagioni

Dupa cum spuneam in ultima reteta de pizza, Pizza Capricciosa, am avut o saptamana in care am avut chef sa gatesc doar pizza. Asa ca am incercat sa fac, cat mai fidel posibil, cateva dintre cele mai populare retete de pizza, aluat si sos de pizza.

Prezentare video Reteta de Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

By March 11, 2014

In acest fel am ajuns si la reteta de Pizza Quattro Stagioni. Quattro Stagioni inseamna "patru sezoane". Cele patru toppinguri de pe aceasta pizza seminifica fiecare anotimp al anului: anghinarea semnifica primavara, maslinele - vara, ciupercile - toamna si prosciutto - iarna.

Pizza Quattro Stagioni, sau "patru sezoane" este cea mai populara pizza din Italia. Ceea ce mai este special la aceasta pizza, este ca e impartita in patru, prin doua sireturi de aluat, astfel incat fiecare topping sta in triunghiul lui separat.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Faceti aluatul conform retetei de aici. Acea reteta de aluat este pentru cinci pizza (cu diametrul de 30 de cm, daca aveti o tava rotunda, sau pentru doua pizza coapte in tava cuptorului)

Pizza Quattro Stagioni

  • Pregatiti aluatul conform retetei. Rulati-l intr-o foaie subtire si rotunda, asemenea tavii de pizza pe care o folositi. Masa de lucru trebuie sa fie infainata. Daca doriti ca foaia de aluat sa fie de exact aceiasi dimensiune cu tava, rasturnati tava de pizza peste foaia de blat si presati-o. Astfel veti obtine un cerc de aluat perfect.

 Pizza Quattro Stagioni Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni Pizza Quattro Stagioni

  • Asezati aluatul in tava. Din aluatul ramas, rulati doua sireturi lungi (cat diametrul aluatului rotund de pizza) si subtirele, pe care se le asezati pe pizza, pe jumatatea pizzei, obtinand patru parti egale.
  • Ungeti aluatul cu sos de pizza, in fiecare jumatate, si presarati mozzarella, rasa pe razatoarea mare.

Pizza Quattro Stagioni Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni

  • Asezati fiecare dintre cele patru toppinguri in triunghiul lui. La final presarati frunze de busuioc proaspete.

Pizza Quattro Stagioni Pizza Quattro Stagioni

  • Se coace in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
  • Se serveste calda alaturi de sos de pizza.

Pizza Quattro Stagioni

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *