Salutare dragilor! Zilele trecute am avut pofta de pizza si cum la noi, daca suntem acasa, singurele optiuni sunt pizza congelata sau o pizza bizara de la un restaurant din Boldesti, varianta cea mai acceptabila e sa fac chiar eu pizza. Mi-am dat seama ca e chiar bine ca stam la 13 km de Ploiesti pentru ca nu livreaza nici un restaurant la noi acasa si de cele mai multe ori mi-e prea lene sa merg pana in oras pentru junk food. Asadar a trebuit sa gasesc o varianta de a face pizza rapida. Si asa am ajuns la reteta de azi Pizza la Tigaie cu Bacon si Ciuperci.
Prezentare video Pizza la Tigaie cu Bacon si Ciuperci
Pizza la Tigaie cu Bacon si Ciuperci

M-am gandit ca nu v-ar strica si voua o astfel de reteta rapida pentru ca nu avem mereu timp sa asteptam ore intregi pentru ca aluatul de pizza sa creasca. Pizza la tigaie se face foarte rapid si aproape la fel de buna ca o pizza coapte la cuptorul pe lemne. Oricum la cat de repede se face cu siguranta veti fi incantati de rezultate!
Eu am facut o pizza cu de toate asa cum imi place mie, mozzarella, ceapa, bacon si ciuperci. Puteti bineinteles sa folositi orice toppinguri va sunt pe plac si pe care le aveti in casa. Spor la treaba!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 2
Ingredients
- Pentru aluat
- faina - 140 grame
- iaurt - 3 linguri
- oua - 1 bucata
- ulei de masline - 2 linguri
- sare - 1/2 lingurita
- zahar - 1/2 lingurita
- praf de copt - 1/2 lingurita
- Pentru topping
- mozzarella - 100 grame
- ceapa - 1/2 bucata
- bacon - cateva felii
- ciuperci - 2 bucati
- Pentru sos
- suc de rosii - 100 ml
- oregano - 1 lingurita
- busuioc - 1 lingurita
Instructions
- Pentru aluat amestecati oul cu iaurtul si uleiul de masline.
- Amestecam faina cu sarea, zaharul si praful de copt.
- Adaugam treptat faina peste ingredientele lichide si amestecam. La final o sa avem un aluat lipicios ca o smantana groasa.
- Luam o tigaie intinsa pentru care avem un capac potrivit si o ungem cu putin ulei de masline. Punem aluatul si il intindem pe toata suprafata tigaii.
- Amestecam sosul de rosii cu oregano si busuioc uscat si il intindem peste aluat.
- Apoi aranjam deasupra toppingurile dorite.
- Punem tigaia pe ochiul cel mai mare dat la foc mic, acoperim cu capac si lasam pentru 10 minute.
- Verificati cu o spatula daca e rumenita la baza si asta e tot.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de pizza intrati aici.
Leave a Reply