Pizza de casa

Salutare copii! Astazi Pizza de casa! Pizza este una dintre cele mai faimoase mancaruri din lume. Chiar un bucatar italian mi-a spus asta. Ei bine de cele mai multe ori nu respectam rigorile italiene atunci cand facem pizza. Se intampla sa pregatim pizza cu ce avem prin casa. Si asa apare Pizza de casa, cu ingrediente la indemana tuturor.

Prezentare video Reteta de Pizza de Casa

Pizza de casa

By December 8, 2014

Pizza a fost printre primele retete pe care am invatat sa le fac la inceputurile relatiei mele cu bucataria. Am inceput timid cu multe ingrediente si un blat muuult prea gros si am ajuns destul de aproape de o pizza perfecta, invatand de-a lungul timpului diferite trucuri.

Continui sa fac pizza acasa pentru ca imi place, este mult mai buna decat cea de delivery si pentru ca este unul dintre preparatele preferate ale tatalui meu. Tata este traditionalist convins in ceea ce priveste gastronomia asa ca este mereu reticent la incercarile mele culinare chinezesti, turcesti, italienesti, etc. Dar pizza este preferata lui, mai ales cu mult sos de pizza. Si ii place si Imam Bayildi, desi si despre asta a fost reticient pentru ca nu are carne.

Sa vedem ingredientele pentru Pizza de casa:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Trebuie sa va mentionez inca de la inceput ca aceasta reteta de pizza se face cu ce doriti dvs, cu ce va place. Nu exista o reteta fixa. Ceea ce am facut eu aici este doar un exemplu despre ce imi place mie pe pizza. Folositi orice doriti voi.

Pizza de casa

  • Aluatul de pizza se face conform retetei de aici. Se face maia din drojdie, sare, zahar, un pic de faina si de apa. Se incorporeaza maiaua in faina, se framanta, la final se adauga uleiul si se lasa la crescut.
  • Ceapa si ardeii se taie julienne, ciupercile felii, salamul l-am luat feliat, carnatii i-am taiat in feliute, baconul l-am luat feliat si l-am taiat in bucatele mai mici, maslinele se taie felii sau se lasa intregi, dupa preferinte si mozzarella se da pe razatoarea mare.

Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa

  • Pe blatul de lucru infainat se intinde aluatul de pizza intr-o forma simlara tavii in care veti coace. Aceasta cantitate de aluat este perfecta pentru o tava patrata de aragaz. Se intinde aluatul in tava si se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru ca aerul sa circule si pizza sa se coaca uniform.

Pizza de casa Pizza de casa

  • Blatul se unge cu sos de pizza. Se aranjeaza in ordine pe pizza toppingurile. Ceapa, ardei, porumb, carnati, bacon, salam, ciuperci, masline si la final mozzarella rasa. Este mai bine sa puneti porumbul printre primele ingrediente deoarece se usuca daca este mai la suprafata si devine neplacut.

Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa

  • Pizza de casa se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 20 de minute.

Pizza de casa Pizza de casa Pizza de casa

  • Se scoate din cuptor, se lasa la temperat, se portioneaza si se serveste.

Pofta mare la pizza!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *