Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa este un tip de pizza clasica pe care o regasim in mai toate meniurile restaurantelor si pizzeriilor. Si cum in ultima perioada am fost intr-o dispozitie in care am avut pofta doar de pizza, sa stiti ca urmeaza cateva retete din acestea clasice.

Prezentare video Reteta de Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa

By March 11, 2014

 

Pizza Capricciosa este o pizza care include sos de pizza de rosii, proscuitto, masline, ciuperci si, in mod traditional, anghinare. Anghinarea este o legume specifica zonei Mediteraneene, iar in Spania si Italia exista adevarate sarbatori culinare dedicate acestei legume. Eu am folosit anghinare la borcan, conservata in ulei.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Aluatul se pregateste conform acestei retete de aluat. Eu am preparat pizza Capricciosa intr-o tava rotunda de 30 de centimetri pentru care a fost suficienta o cantitate de aluat de 100-150 de grame.

Reteta pentru Sosul de pizza din rosii, sau mai bine zis din suc de rosii, se gaseste aici.

  • Mozzarella se rade pe razatoarea mare.

Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa

  • Ciuperca se curata de coaja si se taie in felii.
  • Va sfatuiesc sa cumparati masline fara samburi sau chiar rondele, va fi mult mai usor.
  • Aluatul de pizza se intinde, pe o suprafata de lucru bine infainata, intr-o forma similara tavii in care il veti coace. Se aranjeaza in tava.

Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa

  • Blatul de pizza se unge cu sos de pizza, se presara mozzarella, se aranjeaza feliile de prosciutto, ciupercile si maslinele. La final, daca doriti, mai adaugati mozzarella peste celelate ingrediente.

Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa

  • Se coace in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
  • Se serveste calda alaturi de sos de rosii.

Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa

Pofta buna!

Sfaturi:

  1. Daca vreti ca aluatul de pizza sa fie perfect rotund, ca forma de pizza, rasuciti tava de pizza cu susul in jos, puneti-o peste foaia de aluat si presati. Veti obtine o forma identica cu tava.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *