Pizza alla diavola

Salutare dragilor! Pe langa toate retetele acestea traditionale pe care le urc eu pe blog, mai fac din cand in cand si cate o reteta reprezentativa a unei bucatarii de peste granite. Acum am ajuns la Pizza alla diavola, pizza italieneasca picanta. Mai gasiti pe blog pe aici reteta de aluat de pizza, sos de pizza si alte variante de pizza.

La pizza inainte mancaciosii mei!

Prezentare video Reteta de Pizza alla Diavola

Pizza alla diavola

By November 27, 2014

Dupa cum poate ati remarcat, am obiceiul de a scrie inainte de reteta o scurta descriere despre preparat, poate despre istoria preparatului sau despre ingredientele pe care le contine. Ei bine nu am gasit foarte multe despre Pizza alla Diavola. Din cate am inteles eu (se poate sa ma insel) se numeste alla Diavola, pentru ca are printre ingrediente salam picant, de aici asocierea cu Diavolul, foarte iute, fierbinte, iad.

Este o pizza destul de simpluta, dar care daca are ingredientele potrivite poate fi o masa pe cinste!

Apropo de pizza! Imi poate spune cineva de ce pizza din mall-uri e atat de oribil de proasta? Si da, includ aici si Pizza Hut care mie una nu imi place deloc! Stiu ca va incurajez sa gatiti acasa si asa mai departe, dar sa fim sinceri! Cu totii avem momentul acela cand venim tarziu de la serviciu, rupti de oboseala, acasa frigiderul e gol, nu te mai apuci de gatit la ora respectiva, parca nu ai chef sa petreci asa de mult timp intr-un restaurant si vrei doar sa iei de pe drum ceva bun si sa mananci, eventual in pat.

Am comis de cateva ori greseala de a lua pizza de la mall/centru comercial (diferite branduri) pentru ca ori mai faceam ceva cumparaturi, ori era in drum, the usual. A fost groaznica! Pe bune, genul acela de experienta pe care nu vreau sa o mai repet niciodata.

Nu mi se pare ca este atat de greu sa faci, nu o pizza excelenta, dar macar una asa mediocra spre buna. Come on! Nu vreau sa aveti credeti ca am impresia despre mine ca stiu sa fac o pizza super buna sau care sa se apropie intr-un fel de cea italiana. Dar imi iese buna, asa cum e ea, si oamenii o mananca si par fericiti si satisfacuti apoi. Cum reusesc restaurantele si fast-food-urile (am mancat in ambele categorii pizza jalnica) sa transforme un preparat atat de simplu intr-o mancare groaznica?!

Anyway acum ca mi-am varsat frustarile legate de pizza sa vedem de ce aveti nevoie pentru a face cea mai buna Pizza alla Diavola:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

  • Aluatul de pizza se pregateste conform retetei de aici. Pregatiti o maia din drojdie, apa, sare si zahar, o lasati la crescut si apoi inglobati faina treptat si apa. Lasati sa creasca si gata aluatul de pizza. Gasiti toate detaliile in reteta de aluat de pizza.

Pizza alla diavola

  • Dupa ce ati lasat aluatul sa creasca, intindeti-l intr-o foaie de grosimea pe care o doriti. Daca vreti sa fie o pizza cu blat subtire, rulati aluatul intr-o foaie subtire, iar daca o vreti cu blat pufos, o rulati intr-o foaie mai groasa. Infainati un pic inainte suprafata de lucru si sucitorul.
  • Foaia de aluat, de o dimensiune similara tavii in care veti coace, se aranjeaza frumos in tava cu pricina.

Pizza alla diavola

  • O chestie pe care eu nu am facut-o in videoclipul de prezentare al acestei Pizza: intepati din loc in loc aluatul cu furculita. In acest fel aerul va circula prin blat si pizza se va coace mult mai uniform.
  • Blatul de pizza se unge cu sos de pizza, de preferat facut in casa. Puteti sa mai pacalitati situatia, daca va grabiti, cu ┬ásuc de rosii condimentat cu sare, piper, oregano, busuioc, cimbru.

Pizza alla diavola

  • Peste sos se pune mozzarella rasa din belsug. Ceea ce am folosit eu in aceasta reteta este Mozzarella Gourmet de la Delaco, care mie mi se pare un fel de mozzarella-cascaval creata special pentru piata romaneasca a mancatorilor uniformi de cascaval. Daca puteti sa cumparati o mozzarella mai autentica cu atat mai bine. Atunci cand am facut reteta pentru blog a trebuit sa ma multumesc cu acea mozzarella. In fine, asta a fost situatia.

Pizza alla diavola

  • Peste mozzarella se aranjeaza feliile de salam picant. Eu nu prea am gasit salam suficient de picant pentru gustul meu asa ca uneori ii mai scap si cateva felii de ardei iute. Tine de gust. (ca sa nu va mai zic ca uneori includ pe ea si un pic de babic picant, dar sa nu mai spuneti la nimeni).

Pizza alla diavola

  • Se presara un pic de parmzan ras si se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 minute.

Pizza alla diavola

  • Se feliaza si se savureaza cu multa pofta!

Pizza alla diavola Pizza alla diavola

Pofta buna sa aveti copii!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un Vot)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *