Piure de cartofi in stil unguresc

Piure de cartofi in stil unguresc. Unde credeti ca am mancat eu piureul asta prima data? La o  macelarie in Budapesta care era de fapt un fel de impinge tava. Cred ca a fost cea mai buna mancare pe care am mancat-o in Ungaria. Si nu va ganditi ca era un impinge tava trist ca la noi. Muulte feluri din orice, carne de rata, jumari de rata, carne de porc cu sorici crocant, sangerete, carnati, 100 de feluri de muraturi diferite si de garnituri toate la un pret mai mult decat rezonabil. Daca va duceti prin zona trebuie neaparat sa incercati la Belvarosi Disznotoros. Si tineti minte ca deschid undeva dupa 10 parca deci daca va treziti matinali cu pofta de sorici crocant trebuie sa astepatati pana la 10.

Anyway acolo am mancat acest piure care mi s-a parut genial si mi-am propus inca de atunci sa il recreez.

Prezentare video Piure de Cartofi in stil Unguresc

Piure de cartofi in stil unguresc

By January 17, 2016

Este un piure obisnuit pana la un punct. De la un moment in colo ceapa calita cu boia dulce sau picanta intra in ecuatie. Smantana lichida dulce si un pic de usturoi pentru aroma desavarsec piureul nostru. E un pic mai greu decat un piure de cartofi normal, dar este super extra mega delicios.

Cand am facut piureul pentru blog am folosit 2 cepe, dar merg si 3 mai mari, in functie de cat de mult va place ceapa.

Ingredients

Instructions

Piure de cartofi in stil unguresc

  • Cartofii se decojesc si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in apa cu sare pana cand sunt fierti.
  • Se incinge o tigaie si se topesc aproximativ 20 de grame de unt. In untul topit se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca la foc mic timp de 12 minute. Eu am acoperit tigaia cu un capac astfel incat sa se inabuse foarte bine. La fel am facut si la cartofi, am acoperit oala cu un capac pentru a se fierbe mai repede.

Piure de cartofi in stil unguresc

  • Peste ceapa calita se pun cateii de usturoi trecuti prin presa, se condimenteaza cu boia din plin, sare si piper. Se amesteca si se mai lasa pe foc 1 minut sa se gateasca si boiaua.

Piure de cartofi in stil unguresc

  •  Apa in care au fiert cartofii se scurge si peste ei se adauga jumatate din cantitatea de smantana si oul. Se paseaza treptat. Caldura generata de cartofii fierti va gati oul.
  • Se adauga untul, restul de smantana si se paseaza pana cand piureul este matasos.

Piure de cartofi in stil unguresc

  • Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga ceapa calita. Se mai poate opri putina ceapa pentru decor.

Piure de cartofi in stil unguresc

Piure de cartofi in stil unguresc

Piure de cartofi in stil unguresc

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de garnituri intrati aici.

Cartofi copti cu bacon si branza cartofi taranesti

Cartofi la cuptor cu usturoi si parmezan Sote de fasole verde

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 4.57 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *