Piersici umplute cu Gem de Caise

Salutare dragii mei! Piersicile nu sunt inca in sezon, dar putem face ceva care sa ne aminteasca de ele. Piersici umplute cu Gem de Caise. Un fel de fursecuri umplute care seamana cu piersici, cu un miez delicios de gem de caise.

Reteta aceasta starneste nostalgie pentru multe persoane pentru ca este o reteta veche, pe care o faceau mamele si bunicile pe vremuri. Eu nu am o poveste plina de amintiri legata de piersicile astea pentru ca pana sa le fac eu, nu mancasem niciodata. La mine nu se faceau.

Am facut aceasta reteta la dorinta unei persoane care imi urmareste blogul si care mi-a spus ca isi doreste sa vada cum se face aceasta reteta. M-am documentat si m-am pus pe treaba. Ce a iesit vedeti voi mai jos!

Prezentare video Reteta de Piersici umplute cu Gem de Caise

Piersici umplute cu Gem de Caise

By June 2, 2017

Piersicile astea se fac dintr-un fel de aluat fraged cu oua. Se formeaza sfere de aluat care se coc si din care apoi se formeaza piersicile. Umplutura lor este formata din gem de caise amestecat cu firmituri rezultate din scobirea jumatatilor de piersica si cu nuci maruntite. Pentru a le da aspectul final se foloseste colorant alimentar amestecat in sirop de zahar aromat cu coniac. Avem culorile rosii galbui ale piersicilor, o consistenta frageda si un miez cremos de gem cu bucatele crocante de nuca.

Sunt delicioase si interesante de facut asa ca poftesc sa le incercati.

Ingredients

Instructions

Piersici umplute cu Gem de Caise

Mai intai facem aluatul pentru piersici:

  • Se incinge cuptorul la 180 de grade.
  • In bolul mixerului se pun ouale si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul pudra si se amesteca.
  • Se adauga esenta de vanilie si untul la temperatura camerei si se omogenizeaza.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Separat se amesteca faina cu sare si praf de copt.
  • Amestecul uscat se adauga treptat peste amestecul umed din bol si se mixeaza.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Daca aveti un mixer cu mai multe accesorii trebuie sa amestecati cu o paleta speciala de aluat sau cu un carlig. Nu cu para mixerului pentru ca la final va fi o compozitie groasa. Daca nu aveti mixer puteti sa omogemizati ingredientele cu o lingura de lemn.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Din aluatul obtinut (ferm, nelipicios) se formeaza bile micute care se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-12 minute pana cand sunt usor rumenite.

Piersici umplute cu Gem de Caise

Sirop:

  • Intr-o craticioara punem apa, zaharul, coniacul si le lasam sa se incalzeasca cat sa se topeasca zaharul. Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca complet.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Dupa ce jumatatile de piersici sunt gata le lasam sa se raceasca putin. Le scobim interiorul cu o lingurita avand grija sa nu le sfaramam.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Nucile se maruntesc bine la chopper, se amesteca cu firmiturile de la piersici (maruntite si ele) si cu gem de caise. O sa fie o compozitie groasa.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Se umplu jumatatile de piersica cu compozitia de gem si se lipesc intre ele. Se preseaza usor pentru a se lipi.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Siropul racit se imparte in doua. Intr-o parte se pune colorant rosu si in cealalta, colorant galben.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Se ia cate o piersica si se scufunda jumatate din ea in siropul galben, apoi se trece prin zahar. Jumatatea ramasa se inmoaie in sirop rosu si apoi si ea in zahar. In felul aceasta se pregatesc toate.

Piersici umplute cu Gem de Caise

  • Se lasa sa se usuce siropul si sunt gata pentru a fi servite. Totusi ele sunt mai bune la o zi dupa preparare.

Piersici umplute cu Gem de Caise

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de prajituri si deserturi diverse intrati aici.

Prajitura Tosca Crumble cu Capsuni si Migdale

Cheesecake fara coacere cu biscuiti Oreo si Nutella Bezele Colorate

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *