Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Pulpa de rosii Cirio

Salutare dragilor! Poate ca ati observat ca in ultima perioada fac destul de multe retete cu carne de pui. Treaba asta se intampla pentru ca incercam sa mancam si sa gatim mai sanatos. Tot din motivul asta am inceput sa crestem pui si gaini in mica noastra curte, si o multime de legume. Nu ne plictism deloc in ultima perioada.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

Asa ca tot experimentez diverse retete cu carne de pui. Astazi va prezint si voua cea mai noua reteta descoperita si anume Piept de Pui la cuptor cu mozzarella si Pulpa de rosii Cirio. Este o reteta super simpla si foarte sanatoasa. Practic facem snitele de pui pe care le servim cu un delcios sos de rosii aromat si cu felii de mozzarella.

Am folosit in reteta asta produse delicioase de la Cirio, companie italiana, producatoare de conserve de tomate incepand din 1856. Pentru sos am folosit Pulpa de rosii, cubulete de rosii dulci si gustoase, si SuperCirio Pasta de Rosii, un bulion gros si consistent. Am ales sa folosesc ambele tipuri de conserve pentru ca acele cubulete de rosii se simt minunat in sos si ii ofera consistenta, iar piureul de tomate ofera sosului un gust foarte concentrat de rosii si o cremozitate excelenta.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

By April 28, 2017

Va recomand cu drag produsele Cirio pentru ca sunt foarte gustoase, facute cu rosii coapte, din soiuri speciale, si pentru ca se gasesc intr-o gama foarte variata, fie ca vorbim despre Passata de rosii (sucuri de rosii cu consistenta de mai multe tipuri), Pulpa de rosii (rosii decojite intregi, cuburi si cu diferite mirodenii), Pasta de Rosii  (bulion) sau sosuri pentru paste.

Reteta asta este foarte sanatoasa mai ales pentru ca facem snitelele de pui la cuptor. Va promit ca daca faceti asa snitelele nu va veti mai intoarce niciodata la varianta prajita.

Pieptul se pui se da mai intai cu ulei de masline si se imbraca cu un amestec de parmezan ras fin si pesmet. In felul asta se formeaza o crusta care se rumeneste la cuptor si devine foarte crocanta. Snitelele astea se gratineaza la cuptor cu sosul de rosii facut cu produse Cirio si felii de mozzarella.

Spor la treaba!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Se incinge cuptorul la 180 de grade.
  • Pieptul se pui se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, oregano, usturoi si boia dulce sau iute.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Se pune ulei de masline intr-o farfurie si se trec bucatile de pui prin ulei.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Intr-un bol se amesteca pesmetul si parmezanul. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec. Se preseaza usor astfel incat crusta sa se lipeasca.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Snitelele se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos.
  • Intre timp pregatim sosul: intr-o cratita cu baza mai groasa incingem 20 de ml de ulei de masline si calim ceapa timp de 7 minute.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Se adauga usturoiul trecut prin presa si se lasa 1 minut.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Se adauga Pulpa de rosii Cirio si doua linguri de SuperCirio Pasta de rosii, se amesteca si se lasa sa clocoteasca timp de 10 minute la foc mic.
  • Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Se pune cate o lingura de sos pe fiecare snitel si cate felii de mozzarella va pofteste inima.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Snitelele se pun din noua la cuptor pana cand mozzarella se topeste.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

  • Le servim dupa pofta cu salata verde, paste sau chiar mamaliguta.

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Polpa Cirio

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu pui intrati aici.

Orez mexican cu fasole, porumb si cheddar Pui Cacciatore

Gyros de Pui cu sos Tzatziki Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

4 Responses to Piept de pui la cuptor cu mozzarella si Pulpa de rosii Cirio

  1. Cristina Balan

    Arata delicios! Felicitari pentru reteta!

    • Camelia Juganaru

      Multumesc! Ma bucur ca iti place!

  2. IonComan

    Hei bună ziua. Felicitări arată bine, în aseara aceasta o să o încerc! Am două legături(una de mărar alta de pătrunjel) le-am luat ieri și mi-e că se pierd, m-ar tenta să pun una din ele la această rețetă oare merge hmm…

    • Camelia Juganaru

      Buna ziua! Ma bucur ca va place reteta! Puteti sa puneti patrunjel, cred ca merge mai bine decat cu marar. Depinde si de gust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *