Pesto de leurda

Buna seara dragii mei! Iata ca a aparut in piata frunza acea verde mult dorita toata iarna. Ati ghicit! Leurda! Leurda minunata, parfumata si usturoiata. Se pot face o groaza de preparate cu leurda si eu m-am gandit ca printre cele de sezonul acesta sa fie si sos Pesto de Leurda.

Sosul Pesto este o combinatie intre verdeturi (busuioc, patrunjel, leurda etc,), nuci (caju, seminte de pin, nuci romanesti), parmezan (sau grana padana), suc de lamaie si ulei de masline din belsug. Se serveste in general cu paste, dar merge de minune si servit cu legume, carne sau in supe creme.

Puteti sa gasiti aici reteta de Pesto Genovese facuta de Mehrzad. El a facut pesto cu busuioc si l-a folosit pentru a servi supa crema de dovleac. A fost absolut delicios!

Prezentare video Pesto de Leurda

Pesto de leurda

By April 12, 2016

Buun deci eu am facut sos Pesto de Leurda pe care l-am servit impreuna cu spaghete, cateva scalii de parmezn si un pahar de vin alb. A fost absolut senzational in simplitatea lui acest preparat. Toate gusturile se imbina minunat.

Tot laud leurda. Ei bine ea se poate servi ca atare pentru gustul parfumat de usturoi, se poate folosi in salate, budinci , briose sau in mancaruri.

Leurda contine foarte mult vitamine si antioxidanti si trebuie neaparat sa o incercati!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Pesto de leurda

  • Sosul pesto se poate face la blender, in chopper sau folosind un mojar. Eu am folosit chopper-ul.
  • In bolul chopper-ului se pun nucile caju, si parmezanul si se maruntesc foarte bine.

Pesto de leurda

  • Se adauga treptat frunzele de leurda si se maruntesc. Trebuie sa le adaugati pe rand pentru ca daca folositi un chopper probabil ca nu vor incapea toate o data. Adaugati si sucul de lamaie.

Pesto de leurda

  • Se adauga treptat ulei de masline si se continua pasarea. Sosul pesto e unul in care se foloseste mult ulei de masline. Proportia cred ca e de 1:3 intre ingredientele solide si uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper.

Pesto de leurda

  • Se pun doi litrii de apa la fiert impreuna cu sarea grunjoasa pentru paste.
  • Dupa ce apa a dat in clocot se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. La mine a durat 8 minute.

Pesto de leurda

  • Se incalzeste o tigaie si se pun 2-3 linguri de pesto si spaghetele scurse. Se lasa timp de 2 minute si apoi se adauga doua polonice din apa in care au fiert pastele (sa nu o aruncati pe toata). Se lasa pe foc inca 2 minute pentru ca sosul sa se ingroase putin si sa scada.
  • Se servesc ca atare cu putin parmezan deasupra.

Pesto de leurda

  • Pastele cu sos Pesto se servesc cu multa pofta si un pahar de vin alb.

Pesto de leurda

Pofta mare!

Pentru mai mutle retete delicioase si vegetariene intrati aici.

Lasagna lacto-vegetariana Sarmale cu quinoa si ciuperci

Chiftele cu sfecla rosie si branza feta Maioneza de avocado

Tips:

  1. Daca va ramane sos pesto acesta se poate pastra in frigider intr-un borcan timp de aproximativ o luna. Asigurati-va ca de fiecare data cand umblati la el ramane deasupra o pelicula fina de ulei de masline care sa sigileze sosul pesto.
  2. O sa incerc in weekend sa sterilizez un borcan in apa fierbinte sa vad cum iese.
  3. Daca veti lasa sosul sa stea cuminte o perioada veti observa ca se separa. Este absolut normal. Atunci cand se intampla asta pur si simplu il amestecati si este ca nou.
  4. Nu trebuie sa folositi neapart ulei de masline pentru ca are o aroma foarte intensa si acapareaza gustul sosului. Mai bine folositi ulei de floarea soarelui sau alt ulei cu aroma neutra. Eu am folosit ulei de masline pentru ca imi place foarte mult aroma lui.
  5. Daca vreti o aroma mai intensa de usturoi puteti sa adaugati putin usturo verde sau uscat in pesto.

 

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *