Peste pane cu Sos Tartar – Fish Fingers

Fish fingers sunt o reteta foarte populara in strainatate. Fish fingers sunt, dupa cum le e numele, bucatele de file de peste, taiate la dimensiuni mici, prajite intr-o crusta din faina, ou si pesmet. Se servesc cu diferite sosuri. Eu am ales sa le servesc cu Sos Tartar, care merge foarte bine la peste.

Prezentare video Reteta de Peste pane cu Sos Tartar – Fish Finger

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Finger

By June 23, 2014

Sosul Tartar este un sos care se potriveste de minune la peste. Sosul acesta este pe baza de maioneza, ceapa, castraveti murati, patrunjel si condimente. Este foarte usor de facut si super gustos.

Exista diferite variante ale acestui sos care includ capere, masline, mustar Dijon sau oua fierte.

Originile acestui sos sunt legate de poporul tătar, despre care am auzit destul de multe din istoria României, care a ocupat la un moment dat zone din Ucraina si Rusia de astazi.

Ingredients

Instructions

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

  • Fileul de peste se taie in bucatele, cam de doua degete, si apoi se lasa la marinat cu sare, piper si zeama de lamaie.

 Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

  • Cat timp se marineaza pestele aveti timp sa pregatiti crusta. Se amesteca oul cu mustarul, usturoiul pisat si se incorporeaza faina.

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

  • Bucatile de peste se pun in amestecul pentru crusta, se amesteca bine, si se lasa la marinat timp de 10 minute in frigider. Timp suficient pentru a face sosul Tartar.

Sos Tartar:

  • Pentru sos se pregateste maioneza (din doua oua) conform retetei de aici.
  • Se toaca marunt ceapa, castravetii murati si patrunjelul. Peste ingredientele tocate se adauga maioneza, sarea, piperul si sucul de lamaie.

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

  • Se omogenizeaza si se lasa la frigider pana la servire.

Prajirea pestelui:

  • Pestele marinat se scoate din frigider. Fiecare bucatica de peste se da prin pesmet si se modeleaza in mana pentru a fi uniforme.

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

  • Bucatile de peste se prajesc in ulei incins pe toate partile pana sunt rumenit, cam 5-7 minute.

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

  • Pestele se serveste alaturi de sosul Tartar si eventual cartofi natur.

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 3.14 out of 5)
Loading...

2 Responses to Peste pane cu Sos Tartar – Fish Fingers

  1. Gheorghe Rosu

    Excelent

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca va place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *