Pepene Rosu in Saramura

Hello my dear munchkins! Inca un pic si termin maratonul muraturilor pentru iarna, dar nu va temeti ca am alte idei proaspete pentru toamna urmatoare. Astazi va povestesc despre muratul pepenilor in saramura. Pepenii se pun la murat in diferite combinatii, impreuna cu alte legume (conopida, gogosari, gogonele, morcovi, etc) sau de sine statatori cum este si reteta de azi. Pepene rosu in saramura!

Prezentare video Pepene Rosu in Saramura

Pepene Rosu in Saramura

By August 29, 2017

Pentru reteta asta trebuie sa alegem pepeni micuti care sa incapa in borcane mari de sticla. Pentru a le da un gust bun folosim boabe de mustar si de piper, usturoi, foi de dafin, marar uscat si, pentru conservare, radacina de hrean. Se aranjeaza frumos intr-un borcan mare si se acopera cu saramura. Dupa cateva saptamani sunt buni de mancat cu tot felul de tocane si de fripturi. Mmmmm parca mi se face pofta de niste pastrama la gratar.

Sa vedem cum se face!

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Pepene Rosu in Saramura

  • Intr-o oala se pun trei litri de apa si se adauga trei linguri pline cu sare grunjoasa de muraturi. Adaugam boabele de piper, mustar si foile de dafin. Lasam saramura sa dea in clocot si ne asiguram ca sarea este bine dizolvata.

Pepene Rosu in Saramura

  • Pregatim pepenii: la baza borcanului punem cateva rondele de hrean, cativa catei de usturoi si bete de marar. Apoi aranjam pepenii si ii indesam cat de bine putem.
  • Peste pepeni se pun restul de hrean, cateii de usturoi si bete de marar.

Pepene Rosu in Saramura

  • Se toarna saramura fierbinte si se inchide bine borcanul.
  • Se pune borcanul intr-un loc racoros si se lasa sa se mureze intre o luna si o luna si jumatate inainte sa fie buni de mancat.

Pepene Rosu in Saramura

  • Pepenii murati se pastreaza cel mai bine intr-un loc racoros cum ar fi camara, beci sau pivnita unde sa fie feriti de inghet.
  • Se savureaza cu multa pofta!

Pepene Rosu in Saramura

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de muraturi si conserve intrati aici.

Pentru mai multe retete de toamna intrati aici.

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba) Vinete la borcan

Pasta de Ardei Picanta Cum se prepara Castravetii Bulgaresti in Otet

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *