Am decis sa prepar Pate din ficat de pui. Imi place un pate gustos alaturi de branza si rosii. Dar pateul din comert, mie una, mi se pare odios. Nu prea are gust si este plin de e-uri nesanatoase. Daca doriti sa includeti in alimentatia copiilor pate-ul, va recomand sa il preparati acasa.
Prezentare video Reteta de Pate din Ficat de Pui
Pate din ficat de pui

Daca veti face reteta veti observa, cu surprindere probabil, ca pate-ul facut de voi are un gust intens de ficat. Surprinzator in comparatie cu cel de la conserva nu? Este super usor de facut si, cu un pic de imaginatie, se pot realiza aperitive foarte interesante.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Rating
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou
Ingredients
- ficat de pui - 500 de grame
- morcovi - o bucata
- ceapa - o bucata mica
- oua - doua bucati
- rozmarin - o crenguta verde
- unt - 100 de grame
- foi de dafin - cateva bucati
- piper - cateva boabe
- ulei de masline - 30 de grame
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Ficatul, bine spalat inainte, se pune la fiert impreuna cu ceapa, morcovul, piperul boabe, foile de dafin si rozmarinul. Nu uitati sa luati spuma din cand in cand si sa NU adaugati sare la fiert. Ficatul se va intari daca faceti asta.
- Separat fierbem ouale tari.
- Dupa ce ficatul s-a fiert, l-am scurs si l-am pus intr-un bol inalt. Am racit ouale cu apa rece, le-am decojit, taiat in doua si scos galbenusul pe care l-am adaugat peste ficat. Nu aruncati albusurile fierte, le puteti folosi mai tarziu.
- Am mai adagat peste ficat untul topit, uleiul de masline, sare si piper. Am pasat totul intr-o pasta fina folosind un blender.
- Pentru servire am decis sa umplu albusurile fierte cu pate si sa presar patrunjel tocat fin.
Pofta buna!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Leave a Reply