Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Buna ziua! Dupa cum poate am mai spus sunt o mare iubitoare de peste. Call me a fish lover! Incerc sa gatesc si sa mananc peste cat de des se poate. Si pentru ca in ultima perioada am fost in cautare de pesti care sa se preteze pentru gatitul la cuptor (mai rapid si fara prea mult efort) am gatit diverse combinatii cu pastrav.

Una dintre cele mai reusite a fost acest pastrav la cuptor servit cu salata de porumb si sos de hrean! O masa completa!

Prezentare video Reteta de Pastrav la Cuptor cu Salata de Porumb si Sos de Hrean

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

By June 28, 2015

Pastravul este un peste autohton care gatit corespunzator nu are cum sa nu fie delicios. Se poate face la cuptor, asa cum l-am facut eu aici, pe gratar sau prajit in crusta de malai. Este un peste foarte versatil.

Incercati pe cat posibil sa cumparati peste proaspat care chiar sa miste daca se poate. Asa nu aveti cum sa va luati teapa. Am povestit aici pe larg cum ar trebui sa fie un peste proaspat. Eu cumpar de cele mai multe ori din Oborul bucurestean sau din halele centrale de la Ploiesti sau maxim de la carrefour, am cumparat o data de la corra si nu l-a mancat nici cainele.

Cea mai santoasa varianta este la cuptor sau pe gratar, iar varianta cu minim de efort este la cuptor. Deci cam asa mi-am luat eu decizia. Pe langa asta am vrut sa schimb un pic clasica salata si sosul de usturoi, asa ca am facut o salata de porumb si sos de hrean. Cum vi se pare?

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

  • Cei doi pastravi (curarati, eviscerati si spalati) se pun intr-o tava/vas de jena si se condimenteaza cu sare si piper (mai bine ii sarati cu noapte inainte astfel incat sa isi ia sare) pe exterior si interior. Se ung cu un pic de ulei de masline.

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

  • Ramurelele de cimbru se ung cu ulei de masline si se introduc in pastravi si in jurul lor.
  • Lamaia se taie in sferturi si se pune in tava impreuna cu pestele.
  • Pastravii se coc in cuptorul incins la 200 de grade pentru maxim 30 de minute.

Timp suficient pentru salata:

  • Porumbul (din conserva) se amesteca cu rosiile cherry taiate in jumatate, ardeiul iute, ceapa verde si patrunjelul toate tocate marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun cateva picaturi de ulei de masline si suc de lamaie. Puteti omite ardeiul iute daca nu va place picant.

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

  • Pentru sos va trebui sa amestecati intr-un bol mustarul dijon cu doua linguri de ulei de masline. Apoi se adauga hrean, sare, piper, suc de lamaie si iaurt. Se amesteca bine si acesta este sosul.

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

  • Cand pastravii sunt gata se servesc cu fulgi de migdale deasupra, impreuna cu salata de porumb si sos de hrean.

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Pastrav la cuptor cu salata de porumb si sos de hrean

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *